Ny matrikel på mark

Hej Alle

Jeg er bosiddende med min kæreste i nordjylland og min svigerfar er landmand og vi påtænker derfor at lave et nyt hus på en af hans marker, der er omkring 200 hektar at vælge imellem så det er dejligt, MEN er det overhovet muligt og lovligt at opføre et hus på en mark?
Jeg går ud fra at der skal søges om at få lov til at lave en ny matrikel samt der vel også skal klargøres med ledninger i jorden og matriklen skal afsættes?
Er der nogen der ved hva dette måtte koste at klargøre en matrikel og som sagt om det er muligt?

På forhånd tak og go weekende

Mvh Dan

Dan the man - Hellere en skrue for meget end en for lidt.


7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
For en del år siden betalte min nabo kr. 26.000 for en lignende transaktion. Det involverede dog ikke noget med byggeri, men blot noget mageskifte af et stykke jord.
Jeg vil godt vædde en kop rigtig god, kølig øl på, at du på ingen måde får lov til at bygge i det åbne land i landzone, som jeg forudsætter, der er tale om.

Med venlig hilsen
ktm

 

Jeg må indrømme at jeg nok også selv er blevet lidt skeptisk overfor om man får lov idet der stort ikke findes svar på spørgsmålet her på nettet.
Det drejer sig nærmere bestemt om at gården ligger ca. 400 meter nede af en grusvej og ca. halvvejs nede vil vi lave en sidevej som går ind på en mark og så bygge et hus der.
På en måde er det lidt underligt, hvis man ikke må, for det er jo tilladt for min svigerfar at bygge nye stalde til gården, så hvorfor ikke et nye hus, som med tiden måske skal fungere som aftægtsbolig til de ansatte.

Dan the man - Hellere en skrue for meget end en for lidt.


Sådan er reglerne som hovedregel, men måske du kan finde en meget genial smutvej.
Det er ikke mig, der administrerer disse regler!

Med venlig hilsen
ktm

 

Som hovedregl er det at der ikke må opføres ny beboelse i landzonen. Men der kan gives dispentationer, så prøv at forhør dig hos tekninskforvaltning.

Har du en bolig i landzonen må du gerne bruge den, mens du evt. bygger et nyt hus. Og når det er færdigt skal det gamle fjernes.

Der er forskel på bolig og driftbygninger.

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Når i er så tæt på hans stuehus vil jeg umiddelbart tro at his der er en form for udsigt eller andet specielt i området kan i nok få en landzonetilladelse. Men det er bare finde et kort og drible ind på tekniskforvaltning i din komunne. De kan helt sikkert hjælpe dig med at få styr på alle de tilladelser du skal bruge.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Annonce
Uden at være specialist på området, har jeg indtrykket af, at det går nemmere, hvis din far vil bygge en aftægtsbolig til sig selv på sin egen jord. Det var måske en mulighed at lade ham stå for tilladelserne, og at I så senere overtager retten til at bo der.

Mvh. JørgenE
og tænk lige over hvordan det ville være at bo sammen med svigerfamilien! (-:

ved jeg lejede engang et hus med konen 5 huse fra hendes forældre, og vi tænkte det nok skulle gå, men nej!

hver gang bilen forlod indkørslen og vi kom hjem, ringede tlf om hvor vi havde været, værktøj forsvandt fra garagen, og de kom rendende altid.

men selvfølgelig nogle kan lide kollektiv stemning

Mvh Christian

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis