Genvex som varme kilde

Hej

Jeg har hørt at man kan få en varme enhed man kan sætte på sit Genvex anlæg, som bliver varmet op af det varme vand fra f.eks. stokerfyret, som så varmer luften op som Genvex anlægget pumper rundt i huset.

Jeg er ved at lave gulvvarme i hele grundplanen men tænkte på at bruge genvex til at varme værelserne op oven på 1. sal...

Nogen der har erfaring med dette...?

Bar´ kom i gang.!

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det du skriver om er beregnet til at opvarme indblæsningsluften, så man ikke oplever træk på de rigtig kolde dage, og så kan det selvfølgelig forlænge den periode, hvor man ikke har brug for radiatorer/gulvvarme. Et genvexanlæg indblæser typisk ca 200-250 m3 luft på time. Hvis du opvarmer luften til 30 grader ( 10 grader overtemperatur) svarer det til ca 800 watt varmeeffekt, derfordeles i hele huset. Hvis du skal have glæde af det skal luften indblæses ved gulvet.
Du vil næppe kunne nøjes med ventilationsluften som eneste varmekilde på 1. sal, medmindre du har et meget velisoleret hus.
De moderne ventilationsanlæg med modstrømsvarmeveklsere har ikke behov for eftervarmeflader, hvis behovet alene er at ventilere huset. Suppler med radiatorer/gulvvarme efter ønske.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis