varmegenvinding anlæg

Skal til at bygge nyt hus og er ved at finde ud af hvilken varmegenvindings anlæg der er bedst til prisen ( ydeevne, støjsvage, økonomiske ang elforbrug.)? Nilan genvex øland osv.
Hvad er jeres erfaringer, og er der kommet noget nyt og bedre på markedet?

Har lige fået de første bud på totalentreprise på et grundmuret hus med gesims og muret gavle og gipslofter med fuld kip i stue.  205m2 inkl integreret 35m2 garage (170+35). tilbud var på 2,5 mio uden grund, skal vist ud og hente flere tilbud hjem. Finanskrisen har åbentbart ingen indflydelse på nybyggeri i vendsyssel. Så nu bliver det med medbyg for at få prisen ned, så vi kan holde vores budget.

mvh johnia

Skal til at bygge nyt hus og er ved at finde ud af... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Nissen,har du aktier i Linknordic ??
Selvfølgelig holder de seriøse spillere BR krav til energiforbrug SEL. SEL værdien et er ydtryk for hvor mange watt anlægget bruger på at transportere 1 m3 luft,bare udtrykt i J/m3 Energiforbruget afhænger af modtrykket i kanalsystemet, så hvis håndværkeren har lavet et uhensigtsmæssigt kanalsystem, bruger anlægget for meget energi, og kan så ikke overholde kravet SEL.
Den SEL værdi leverandøren af ventilationsanlægget oplyser er ved et givet modtryk, typisk på 100 pascal, eller en kurve, hvor man kan se SEL fom funktion af luftmængden. F.eks Nilan Comfort 300 SEL ved 325 m3 er 1300, men ved ca 225 m3 er SEL ca 800.
Så SEL er et spørgsmål om at købe et ventilationsanlæg med energieffektive blæsere og varmeveksler, samt lave et kanalsystem med et passende lavt modtryk. OG ikke mindst købe et anlæg det passer til huset.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Hej Karsten.
Jow!! jeg har aktier i LinkNordic.

Et af de tidligere produkter vi havde på paletten, "som nu er taget af programmet" blev testet i forhold til et af ovenstående, hvor det SEL mæssigt klarede sig bedre. Kravet den gang var at det skulle klare sig lige så godt, og gerne bedre, hvilket det gjorde. Men dette var ikke nok. Så vi valgte at tage det af programmet.....


Ren Luft er Sund Fornuft.

www.linknordic.dk

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis