VHF

Vi har købt en ny VHF radio (Cobra F75) til vores båd med antenne til påmontering i mastetop. Antennen med tilhørende kabel og radioen er nu monteret, men vi kan hverken sende eller modtage, kun høre støj og så en sjælden gang et signal, men modtagekvaliteten er stort set den samme med og uden antenne. Jeg har checket samlingerne og kan ikke se at der er noget galt med dem. Selve VHF’en synes at virke som den skal, men signalet er svagt. Jeg har også prøvet at kalde op til Lyngby Radio flere gange uden at komme igennem. 

Er der nogen der kan hjælpe?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej. Stikkene er det nogle du selv har samlet? Du er vel ikke kommet til at koble stel til midter ledningen og derved måske brændt radioen af? Prøv om du kan få fat i et meter til at sætte imellem radioen og antennen og tjekke sende effekten.
Prøv radioen i en anden installation - lån en antenne - eller flyt radioen over i en anden båd - lyder som problemer med antennen /kablet - ellers må forhandleren vel kunne checke radioen. (Du har jo selvf. justeret på squels - og sender på 25W)

There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

Hej
Prøv at afmontere din antenne og sæt i stedet et stykke ledning hvor du afisolerer et lille stykke i enden ind i antennestikket - det kan være svært afhængig af stiktypen - er det et stik med skrueomløber eller er det et med en bajonet (det skal kun drejes ca, en kvart omgang)?
når du har tilsluttet det må du absolut   I K K E  prøve at sende - kun prøve om du så kan modtage signaler fra andre - hvis dette virker har du en problem med din mastantenne - prøv at måle med et ohmmeter mellem inder og yderdelen af dit stik - der skal være uendelig (meget stor ) modstand - spørg igen når du har prøvet dette
Hilsen Polobjørn

"AUTOELEKTRIKEREN"
Hej Softice, Gerhard og Polobjørn
Tak for jeres forslag til hvad der kunne være galt i forhold til at vi ikke kunne modtage eller sende på vores nye VHF. Problemet er nu løst efter at vi har loddet de to steder på coax-kabelet hvor det var samlet uden at være loddet. Selvom vi mente at vi havde samlet det ordentligt, gjorde det alligevel en afgørende forskel da vi fik loddet de to samlinger. Så vi har lært at man ikke skal springe lodninger over når antennekabler skal samles.
Hilsen Michael fra Aleta
Tilykke
Michael fra Aleta
Så mangler du bare at få prøvet standbølgeforholdet med et SWR-Meter mellem radio og antenne. Selv om du har loddet antennekabel og stik rigtig, kan signalet godt gå retur til radioen med alvorlige følger. Som radioamatører siger vi altid at tilslutte en antenne til radio uden at måle standbølgeforhold, er som at spise suppe med en gaffel. Retter sagt hvad nytter det at kun 25% af signalet kommer ud i æteren hvis det skulle være 100%. med følge af afbrændt udgangstrin.
Men ellers velkommen i æteren.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis