Gamle vinduer fra 1931

Hvem kan istandsætte vinduer fra 1931?? Jeg har aldrig set vinduer mage til, men de er et-lags og trænger til en total renovering. Dertil kommer ønsket om fortsatsruder.
Hvem kan eller hvem kender een der kan? Gerne i nærheden af  Silkeborg?
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du må ud og finde en gammel tømre eller snedkervirksomhed i din nærhed, det vil være den absålut bedste løsning.
Hej Kirsten

Formenlig vil du kunne gøre meget af arbejdet selv. Det kan hurtigt blive en meget dyr omgang, men ja find en lokal snedker og gerne flere og få deres vurdering. Evt. tag billed af det og læg ind her, så kan vi bedre give dig en fornuftig vejledning.

\\nc

 

glemte lige, at du også kan få forsatsvinduer fra Bøjsø, det koster kassen, men kvaliteten er i top. http://www.boejsoe.dk/ klik dig ind under vinduer -> forsatsvinduer

 

Hej Kirsten

Jeg vil også lige supplere. Jeg har en gammel villa fra 1926, hvor de småsprodsede vinduerne også er stærkt renoveringsmodne. Jeg har valgt selv at renovere dem. Det er ikke særlig svært - det tager bare lang tid, hvis det skal gøres helt til bunds. Politikens forlag har skrevet en bog om emnet. Efterhånden har jeg på 7 år fået mig arbejdet igennem halvdelen af rammerne (der er ca 82 rammer i hytten - et vindue har 4 rammer) - dvs jeg har også fokuseret på de mest trængende, som også har krævet længst tid. Det har nu heller ikke været nogen særlig intinsiv indsats, men en time hist og her, når dagens øvrige pligter nu tillader det. Til gengæld vil jeg godt advokere for, at du bevarer de gamle vinduer - de er nemlig lavet af umanerlig godt kernetræ, og man bliver overrasket hvor frisk det er inde under afskallet kit og maling. Det kan nutidens pap-mache fyrretræ ikke klare.

Så jeg kan godt forstå, hvis du mener det skal overstås indenfor rimelig tid, så skal der ekstern arbejdskraft til. Der er flere firmaer, som renoverer gamle vinduer. Lidt google-søgning på "vinduesrenovering" viser firmaet www.byggeriets-vinduesrenovering.dk  som ser ud til at være meget specialiserede, men de ligger så i Københavnstrup. Endvidere kan man på www.gamlehaandvaerk.dk finde flere snedkere, bla en snedker i Hinnerup, som renoverer vinduer.

mvh Janus

Jeg købte politikens bog om renovering af vinduer og gjorde det selv. det tog 1½ måned, 8 timer om dagen men de var også i dårlig forfatning. Kernetræet fejlede dog intet.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
http://www.bygningsbevaring.dk/default.asp?pid=196 ikke at forglemme
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også