Hjælp til statistiske beregninger af bærende bygningsdele

Har færdigmeldt en alm. 45m2 tilbygning med bla. støbt fundament, 1. lag skalmur med bindere til multiblok vægge, trærem, alm. vinkeltrætag m. træspær osv.
I følge div. tømre er der lavet meget solidt, men kommunen mener dog at de mangler at se nogle statistiske beregninger el. anden dokumentation for de bærende bygningsdele ??

Nogen der ved hvordan den klares - findes der en slags manual el. anden lettere tilgang til at løse problemet (vil helst slippe for at skulle gå igang med et dyrt konsulentfirma el.lign. - derfor  " lav det selv")
Mvh.
Tino

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja der er vel lavet en del bøger om dimensionering af bygningsdele dem må man kunne slå op i og finde frem til det du søger.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Er bange for der ikke nogle lette udveje, når det kommer til statiske beregninger.. men en mulighed er at lave en skiste over de detaljer de efterspørger og derpå skrive sig lidt ud af det.. dvs. skrive hvordan det er forankret (f.eks rem i bagmur og fastgørelse af spær) og dokumentere det er lavet i overensstemmelse med leverandørens anvisninger.. men det kan man kun kringle sig ud af i små projekter!! og det er bestemt ikke alle kommuner der godtager det.

Men man kan da altid få et nej


Johnny Stark

Byggeleder
(Rådgivende Tegnestue, DK) 
Tlf.:     32 16 11 06
Mobil:  28 76 90 27
Mail:    [email protected]

 

Der skal være noget helt specielt hvis man kræver en statisk beregning ved et alm hus. en lang overligger eller en spinkel konsruktion. men hvis ellers materialer er beskrevet er alt i orden.
Der findes nogle på teknisk forvaltning rundt omkring i landet der tror at de er konger og der er dem der bestemmer alt.
Materiale valg giver i sig selv den statik der skal bruges. godkendte materialer i de bærende dele. og sokkel under de bærende dele
spærfabrik laver beregning af spær hvor det er nødvendig (de bruger et pc program)
men generelt skal der bare bruges Snit -opstalt og facader materiale beskrivelse og situationsplan.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis