Serie forbinde udendørs lamper.-

Hej LDS.

Skal sætte 3-4 lamper op udendørs på ejendommen.

Dem vil jeg serieforbinde så hvis én af dem lyser, skal resten også lyse. Det vil sige at aktiveres en lampe skal de alle sammen tændes.

Spørgsmålet er bare hvordan jeg gør det?

Har fundet disse sensore:
http://eshop.silvan.dk/webapp/wcs/s...categoryId=

Og disse lamper:

http://eshop.silvan.dk/webapp/wcs/s...categoryId=

Har læst dette om serieforbindelser:
http://www.dongenergy.dk/skole/skol...index.aspx

Men spørgsmålet er bare hvordan kopler jeg sensorene på, og hvor mange Wat kan man egenligt trække over et almindeligt stikkontakt ?

På forhånd mange tak for hjælpen.
HMG
19 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nu fik jeg lige læst den her:

http://www.hjerteportal.dk/09fysikemi/905h.htm

Måske skal jeg i virkeligheden bruge en parallel forbindesel?
Hej
Mon ikke du mener parallelforbinde? Du kan godt serie forbinde, men så får du ikke fuld lys på lamperne. Årsagen er, at 240V skal divideres m. 4 (4 pærer) således får hver enkelt kun 60 V. Med meget nedsat lysstyrke. Brugtes i gamle juletræs kæder.

Ved parallel får du det angivne W pr pære. Det er ret enkelt. Du skal bare forbinde den første lampe med + & o.
Herefter trækker du en dbb. ledning til den næste lampe. Herfra igen til næste lampe osv. Du kan have lige så mange, du har lyst til.
Nb. Jeg har ikke åbnet dine link. Så det er baseret på alm. 240V
Først, vil du ikke serie forbinde dem, men parralel forbinde dem, hvis du serie forbinder dem, vil de dele spændingen, dvs. hvis du har 4 lamper, vil de dele 230v med 4 og kun få 57.5 volt hver!
Når du parralel forbinder dem, altså trækker F/N/PE (fase/nul/PE-jord) fra den ene lampe til dem anden og samler dem farve ret - så er det også parralele forbundet.
En typisk lysgruppe kan trække mellem 10 og 13A på en 1.5mm2 kabel dvs. 230vx10A = 2300watt eller x 13A = 2990watt. dvs RIGELIGT.
Men når du skal have det til og virke, skal du have en forsyning (230v+ PE) op til din sensor, og derfra skal du have en tændledning og nul samt PE ud til dine lampe(R) og lusse fra den ene lampe til den anden, fra den anden til den trejde osv.
Håber det er til at forstå?

 Mvh Christian / Elektriker

HUSK nu, at du SKAL bruge 1.5 mm2 til at lusse/sløjfe melllem lamperne (3x1.5 installations kabel) ikke noget blød 3x0.75 eller lign! og grav det ned i 60cm (kan ikke huske præcise dybde) og læg dækplast og dækbånd over, så installationen er lovlig!

 Mvh Christian / Elektriker

Gør dig selv en KÆMPE tjenste, køb en ordentlig servodan sensor istedet for det lort fra silvan
http://www.greenline.dk/asp/order1main.asp?ugroup=9603
de sidste 200kr er givet GODT ud.
Evt træk 5x1.5 imellem, hvis du vil have en stikkontakt eller lign et eller andet sted mellem lamperne elelr ved den sidste, hvis dette ikke kommer på tale, trækker du bare 3x1.5


 Mvh Christian / Elektriker

Annonce
tænk dig om inden du laver det du har gang i der. Det kommer trækker 2000w at lys på det er noget af et areal du vil lyse op bare til ære for katten......

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Skrevet af Christian_83 på 28 jun 2009 18:00
HUSK nu, at du SKAL bruge 1.5 mm2 til at lusse/sløjfe melllem lamperne (3x1.5 installations kabel) ikke noget blød 3x0.75 eller lign! og grav det ned i 60cm (kan ikke huske præcise dybde) og læg dækplast og dækbånd over, så installationen er lovlig!


Hvis du bruger den brede Dækplast kan du nøjes med at grave det ned i 35 cm for målt strøm som man må regne med det her er.

ja, jeg vil da også mene du er noget "oldscool" mht lampevalg. Man kan sagtens få lamper der kan tage en ordentlig energisparepære, så du kan spare en masse penge på el-regningen. f.eks kan man få 27watts reflektorpærer, der svarer til en alm 100 watts glødepære. Det vil spare en masse energi.


Dybden skal være min. 70 cm, hvis ikke der ligger noget over kablet. Og 35 cm hvis du, som Mathiasen nævner, bruger nævnte materiale ovenover. Ved nu ikke helt, om der er slækket på kravene. Sidst jeg selv gravede ned, hed det sig:
70 cm med et plast advarselsbånd over. Ell: 35 cm, med noget materiale over, som man ikke kan hugge igennem med en spade.
Hej Igen..

Tak for alle svarene, men hvis jeg paralleforbinder lamperne vil de så alle sammen lyse når en af dem lyser?
Der er yderligere 9 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis