Røgrør vs. murbøsning

Hej

Er ved at opsætte min nye brændeovn. Mangler lige det sidste som skulle være en formsag. - At tilslutte røgrøret imellem ovn og murbøsning. Meeen. Røret og murbøsning passer tilsyneladende ikke sammen :cry: alt=:cry: data-orgprotocol="http" src="//www.stokerpro.dk/images/smilies/icon_cry.gif"> Spørgsmålet er så.

Er der ikke kun én slags murbøsning til et 150 mm rør? Røret måler 150 +- 1 mm indvendigt og godstykkelsen er 2 mm. Murbøsningen måler 155 mm indvendigt +- 1-2 mm. Dvs. det går ikke bare stramt men meget stramt. Jeg kan muligvis trykke det i med god gammeldags vold, men det har jeg ind til videre holdt mig fra. Jeg har jo en idé om det skulle/burde glide let sammen med en selvklæbende pakning monteret i murbøsningen.

Mvh. Jakob

Mvh. Jakob Jørgensen
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har du renset din murbøsning grundigt med sandpapir hele vejen rundt?
Men ellers smør røgrøret med lidt olie, så glider det lettere. Olien skal nok forsvinde når du tænder op. :)

Med venlig hilsen
ktm

 

Skrevet af ktm den 21-06-2009 15:55
Har du renset din murbøsning grundigt med sandpapir hele vejen rundt?
Men ellers smør røgrøret med lidt olie, så glider det lettere. Olien skal nok forsvinde når du tænder op. <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>
Nej. Jeg vil prøve at grate røret godt af og give den en gang olie. Jeg tror ikke at sandpapiret er nødvendigt. Røret vil jo hvile på pakningerne.

Jeg vil gå i krig


Mvh. Jakob Jørgensen
Røgrøret passer sådan at det glider ganske let når der er monteret selvklæbende pakning. Jeg har monteret 8 brændeovne på denne måde for mig selv og venner. Der er ikke tale om at man skal hverken slibe eller smøre, tværtimod. Rørene er jo overfladebehandlet og dette skal man ikke slibe på. Hvis det ikke glider ganske let passer det ikke sammen eller der er måske tale om dårlig kvalitet med for lille forskel i diameter på de to rør. Sørg for at få en bred men flad pakning.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Så lykkedes det at få skidtet monteret. Kanten blev reifet godt, der blev smurt lidt med olie (...er sådan set enig med dig foto, men det gik ganske enkelt for stramt), der blev trykket med x-antal kg og så gled røret i. Konklusionen eller årsagen må tilskrives at begge rør var lettere ovale samt at forskellen i diametrene var meget lille.

Nå men nu mangler bare stemplet fra fejeren...

Tak for jeres hjælp

Mvh. Jakob Jørgensen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis