Sejlermad - har du en opskrift??

Vi går og taler om sommerferie og lige nu om sankt hans aften hvor vi vil sejle lidt på Svendborg sund og se bål.

Måske, alt efter vejret, sejler vi ud og lægger os for anker. I hvert fald er vi 4 personer der vil spise i båden.

Lidt trang plads men vigtigst 2 blus på komfuret og ingen ovn.

Pasta med kødsovs bliver man hurtigt træt af.. Derfor:

Har du en eller flere gode idéer til bådmad??

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg ved fra de fiskerer der var med trækutteren ude, at når det var dårligt vejr, fik de næsten altid skiden æg. Altså hårdkogte æg i sennupssovs med rugbrød til.

Ellers alt der kan laves i en stor gryde, da denne ikke må fyldes mere end til max ½


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Hej Grandoldman
Du skal selvfølgelig lave skipperlabskows.Det vigtigste køkkenredskab i en båd er en trykkoger.Den sparer både tid og bruger meget lidt ar det dyrebare vand,når der koges kartofler.Nå! det var min kæphest.
Til skipperlabskows bruger du okse-og svinekød i terninger,kartofler i terninger,løg,margarine til at få lidt farve på kødet.Derpå 2-3dl vand,eller vin,samt salt og peber.Det hele i trykkogeren i ca.15min,når der er kommet tryk på.
God sankt hans
           Mvh.Lotte S/Y June
nu er det santk hans og sommerferie.. så maden bliver nok lavet i havn eller for anker i stille vejr.
Høj sø og blæst, så er det klapsammen med leverpostej.

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Mariner en cuvette i rødvin, kvarte løg, laurbærblade, peberkorn og lidt olie i 12 - 15 timer. Brun den godt i olivenolie i gryden, hæld marinaden og mere rødvin ved indtil det går 1/3 op på stegen. Lad den braissere indtil kernetemperaturen passer. På det andet blus koger du nye kartofler - efterfølgende laves sovs af stegeskyen ved at tilsætte fløde, jævn evt let. Salat og brød til.

Blev prøvet sidste sommer, da der kom "fine" gæster ombord. Nemt, forholdsvis hurtigt og passer til 2 blus.

Jeg kan anbefale "Sejlerliv mad og ferie" fra Dansk Sejlunions webshop. Kan købes for 85 kr.
"Ideer til friske boller og god mad ombord.
Det er en myte, at man ikke kan lave god mad i bådens lille pantry og at sejlere lever af beskøjter og dåsemad. I Sejlerliv - Mad og Ferie er der opskrifter til hovedmåltider, der kan laves ombord. Natmad til skipper og gode varme drikke. Bogen er fyldt med billeder af dejlig sommermad og sommerstemning. Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Marianne Bjerre."

Der er jo ingen, der med en smule fornuft forventer en fire-retters gourmet-menu i en sejlbåd.

Køb et par dåser tarteletfyld med hønsekød, en pose frosne rejer, en dåse aspargessnitter, en pakke toast-brød, noget smør og en potte dild.

Rejerne tøs op, asparges'ne lægget til afdrypning i en si eller et kaffefilter (eller et par undertjavser, man er vel på vandet), tarteletfyldet sættes til luning på det lille blus.

Smelt noget smør på panden, vend nogle skiver toast i smøret til de er gyldne, kom tarteletfyld på, pynt med rejer, asparges og dild (og et drys citronpeber), og server med rigeligt kold hvidvin, så har du glade gaster, som er imponerede over dine kreative evner.

Og det fylder kun en enkelt tallerken pr. person på det lille bord

Bon appetit

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis