akku tank eller ikke?

Hej med jer.

Vi har fået nøglen til vores nye hus i fredags så der kommer nok en del spørgsmål fra mig :-)

Huset er fra 1912 og er hulmur isoleret med ca. 100mm og taget er isloeret med 200mm. Der er olie/brænde fyr i udhuset samt brændeovn i en af stuerne. Huset er på 178 m2 i 2 plan, og udhuset er på 125 m2. ca. 60 m2 af udhuset er opvarmet og ca. 30 m2 mere bliver det også snart da der skal laves bryggers. Altså ialt 268 m2 opvarmet.

Vi har fyret et par gange da det har været meget koldt i huset og vi har en lille pige på 1½ år samt min kæreste er gravid. Vi får derfor brug for at holde huset på 23 grader når den lille er født.

Jeg er ikke meget for at fyre med olie da det vil koste en bondegård. Derfor vil vi skifte til Pillefyr (Vi kan nøjes med brænderen, snegl og beholder) da olie delen af fyret kan skiftes med brænder. Men vi vil egentligt helst have jordvarme især fordi vi har 3800 m2 grund så vi har nok jord til at få varme fra. Men det har vi ikke pengene til det de første par år. Jeg overvejer derfor at anskaffe en akku. tank så jeg kan fyre om aftenen og der så stadigt er varmt om morgenen uden at bruge olie.

Men hvis jeg køber sådan en kan den så også bruges til jordvarmen eller pillefyret når vi engang skifter? Eller er de penge bare spildt til den tid med mindre jeg kan sælge den?

Og hvor stor burde den tank så være for at kunne klare det hele?

Rørene i fyrrummet som ligger i udhuset er ikke isoleret og jeg kan lidt mistanke om at A-pumpen pumper koldt vand ind i vores hus når fyret ikke varmer mere og derfor gør det endnu koldere om morgenen. Er det noget man kan gøre noget ved?

Håber ikke i bliver skræmt af den lidt lange smørre.

På forhånd tak.
23 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Til lykke med slottet! :)
Du behøver ikke akkutank til pillefyret. Pillefyret regulerer selv ligesom dit oliefyr og har i det hele taget bedst af at køre kontinuerligt.
Du skal i hvert fald have dine varmerør isoleret og i øvrigt stoppe cirkulationspumpen, når ikke der skal varmes op i huset. Det kan evt. styres af noget automatik.
Betragt ikke pillefyret som en evt. spildt investering, idet det er godt at have i reserve, den dag du får installeret jordvarme. Du kan måske dimesionere det lidt mere overkommeligt, når du har pillefyret som støtte til spidsbelastning.
Hvis jeg får taget mig sammen til et jordvarmeanlæg, bliver mit pillefyr ikke smidt ud.

Med venlig hilsen
ktm

 

Det giver ingen mening at koble en akkutank på et pillefyr eller jordvarme. Så hvis du anskaffer dig sådan en, så er det kun til din fastbrændselskedel.

Du skal nok op i en 1500-2000 Liters for at få en vis komfort. Tvivler dog på at din brændekedel kan følge med til det hvis det er en ældre model....

Så alt i alt er det måske dumt at kaste for mange penge efter investeringer til brændekedlen. Så er det nok billigere med en varmepumpe til 4-5000 som midlertidig løsning.

Vedr din pumpe som pumper koldt vand ind, så skal du have et relæ på som slår fra når temperaturen bliver for lav.
Tak for jeres svar. Vil se på hvad et pillefyr vil koste mig. VVS manden sagde ca. 20.000 kr. for en brænder, snegl og beholder. Men jeg finder lige ud af hvad fyret hedder så kan det være i kan hjælpe mig til den rigtige brænder. Kan se at akku. beholderen vil være spild af penge når jeg skifter til piller eller jordvarme.

Efterisolering af rørene er vel noget jeg selv kan gå i gang med? Og et relæ til pumpen burde da også være noget jeg selv kan sætte ind?
Det er rigtigt du ikke skal have en akkutan, du skal også slukke for den pumpe ellers pumper du alt for koldt vand rundt i dit hus.

Med hensyn til udskiftning af brænder til pillefyr skal du lige have øje for en prøvningsattest til skorstensfejeren for han skal jo godkende det. Så det kunne ære du skulle vælge olie her og nu, mens du lige overvejer fremtiden for det der jordvarme. Vil bare lige sige til dig at jordvarme er blevet en meget dyr løsning selv på sigt.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Har du en rentabilitetstest af denne påstand, med at jordvarme ikke kan svare sig (som jeg tolker dit indlæg)
Annonce
Det er vel efterhånden, kun, hvis huset er dårligt isoleret eller gammelt, jordvarme ikke er så attraktivt.
mvh
777
Det kannok godt svare sig men i forhold til hvor mange en en LDS skal ligge for anlægget komplet, ser jeg det ikke som nogen god investering.
Men en varmepumpe uden alt det der i jorden er i mine øjne en noget bedre forretning.

Jeg har aldrig lavet en rentabilitetstest af det men de 4 tilbud jeg har fået har alle været sat op i mod en anden investering på 60-70.000Kr for et alternativ. Alternativet er jo allerede installeret i det der hus.

Men det er jo også bare min uforbeholdene mening om det, når nu det skal være så dyrt syntes jeg nemlig ikke det er så slemt at hælde korn eller andre biobrændsler i tanken 1 gang om ugen og derimod fyre for det halve.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Set ud fra en økonomisk betragtning skal du slet ikke begynde at gøre noget, hvis din tidshorisont er et par år. Kan ikke forestille mig nogen investering, der kan betale sig tilbage så hurtigt. Dertil kommer, at du ikke kan være sikker på, at det du foretager dig nu, passer ordentlig sammen med den løsning, du vælger til den tid!

Du skal have en vvs'er til at vurdere dit fyr og de muligheder, der er i det. Det kan være stor forskel på virkningsgrad i et modificeret fyr og et nyt, bygget til opgaven, ligesom restlevetiden på det nuværende skal vurderes.

En sjov tanke - de "nye" små og lydløse vindmøller (diameter under 2 m), der udvikles nu, må placeres i alm. bebyggelser. Og de er praktisk taget skræddersyet til jordvarme...... Men din grunds størrelse, kunne det være en interessant kombination, hvor man tilmed eliminerer spekulationer i energiprisstigninger!


Mvh.

Jan R.
Jordvarme etablering er dyrt, HUNDEDYRT, men bruger man en vis mængde varme er effektiviteten OK og dermed rentabilliteten vel ok. Modsat i nybyggeri, hvor energi forbruget er lavt, er det svært at retfærdiggøre en så stor udskrivning til jordvarme.
Har du overvejet at hente en luft/vand pumpe i Sverige. Eks. IVT kan fåes i 9 kwh udgaver til ca. 45000 leveret i DK. De består af en ude unit med direkte tilslutning til frem/retur, dvs. enhver smed vil kunne tilkoble den, uden behov for en kølemontør.
Det er godt nok lidt dyrere end at købe en pillebrænder, men til gengæld slipper du for arbejdet

Kun perfekt er "godt nok"

Følgende ide er ikke ment som en opfordring, men blot tanker jeg ville gøre mig, hvis jeg stod i en tilsvarende situation. Det er ulovligt, farligt, dadelværdigt, uetisk og på alle måder væmmeligt. Så nu er det inrømmet og det er ikke nødvendigt med yderligere formaninger! :)

Stod jeg med en oliefyrskedel, hvorpå jeg kunne montere en pillebrænder, ville jeg finde frem til en brugt pillebrænder. De fås til små penge.
Denne pillebrænder ville jeg montere, sikre at rummet opfylder div. brandkrav, dvs. beklædt med ikke brændbare materialer, og evt. sætte et sprinkleranlæg på.
Jeg ved, som tidligere nævnt, at det er skingrende ulovligt, men der er ikke dødsstraf for denne forbrydelse, endnu.

På denne forfærdelige måde, ville jeg indhøste erfaringer med træpillefyring samtidig med at jeg ville overveje situationen mht evt. andre opvarmningsmuligheder, i stedet for hovedkulds at kaste mig ud i noget aldeles ukendt og voldsomt dyrt.
Bl.a. ville jeg støtte mig til den af Fiahgt anbefalet Stokerhjemmeside.
Ligeledes ville jeg indhøste erfaringer med jordvarme, luft/luft, blandingsanlæg af den ene og anden art.
Jeg ville være led ved at investere multi hundrede tusinder på noget, som måske i virkeligheden slet ikke er så godt, som teorierne tilsiger.
Det hjælper mig jo ikke at teorierne siger, at f.eks. jordvarme er godt, hvis det forudsætter at mit hus skal isoleres med 500 mm isolering i gulv, vægge og lofter og huset iøvrigt skal være total lufttæt og med 5 lags glas i evt. vinduer og døre. (Faktisk foretrækker jeg at have et lidt utæt hus uden kondensproblemer og at jeg kan trække vejret naturligt! :) )

Sådan ville jeg gøre, men det kan du jo ikke som lovlydig person! :(

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 13 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis