Flytning af stikledning til el i forbindelse med jordvarme?

Hej, Jeg skal have lagt jordslanger i jorden til vores nye jordvarmeanlæg og fandt ud af at vores stikledning til el lå på tværs af hele grunden. Stikledningen ejes af NRGI og jeg kontaktede derfor dem for at få dem til at flytte den, men det vil de have penge for?!? Jeg havde selv gravet renden og lagde selv kablet i jorden efter deres foreskrifter, så de kom kun og lodsede kablet af - pris 6300 eller 120,- pr. meter. Kan det virkeligt pase at jeg skal betale så meget for det (eller i det hele taget betale noget, når det nu er deres kabel)??? Hvis den forrige husejer ikke havde overdraget stikledningen til NRGI kunne jeg have ordnet det for en tusse i alt! Mvh Ole

Ole
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Som jeg læser dit indlæg har du givet 120,- pr m (du har fået 52m ca. ).. Kan fortælle dig at listeprisen på en 4X10 er ca. 100,-, hvis ikke mere... Men skal nok tjekke lidt senere..Derudover skal du jo have tilsluttet kablet i kabelskab, samt i din hovedtavle, hvilket jo også lige tager lidt tid, da du ikke selv kan fører det helt ind...

Tak for svar. tilslutningen i elskabet osv. skal ordnes af min egen elektrikker, så det skal jeg afregne med ham - prisen til NRGI er udelukkende for selve kablet!! Det var sådan et kabel her: http://www.elvvs.dk/category.2535.article.15132 altså ca. 50 pr. meter - der er flere steder på nettet til samme pris Mvh Ole

Ole
Aah okay, kan se Solars listepris er på ca. 60,- pr lbm... Tjaa du har da ihværtfald betalt for det så, + transport..
Hmm otra tager 55/m for en 4x10mm2 om ikke andet kunne man jo finde et alu kabel og grave det ned istedet. hvis det altså er lovligt.
Kan man ikke bare hyre et lokalt elfirma til at flytte og forlænge kablet ?

Jacob
Al ville være dyrere i 10mm2....!

Det afhænger helt af elselskabet om den lokale elektriker må forlænge stikledningen..... Problemet ved Al er også at der skal anvendes specielle Al->Cu overgange, som er lidt pebret..
Annonce
Ja og et alu kabel kan ikke svare sig i den der længde. Men syntes du skal ringe NRGI og spørge ind til prisen. Få din lokale elektriker til at give en pris på kablet den kan evt bruges til at presse prisen lidt. Du har købt en ydelse af NRGI og du mener ikke du har fået det du har krav på. Så du har enten betalt overpris for et produkt eller du ved ikke helt hvad det er du har betalt for.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

man kan altid krympe kablet hvis det skal forlænges så vil det være som et nyt kabel, at bruge alu skal du så højere op i kvardrat for at det har samme strømværdi som et 10mm2 har. og de skal jo også have noget for noget mekanisk beskyttelse afhening af hvor dybt kablet ligger skal der være noget afdækning overn over nå det bliver gravet ned.
din lokale el-installatør kan helt sikkert give dig en god pris, for så dyrt er et krympemuffesæt ikke og så et par ekstra meter kabel.

aut. el arbejde til tiden

jeps, men kablet ER allerede gravet ned. NRGI ville selv levere kablet og hve lov til at tage den pris de nu ville have :( surt show - overdrag aldrig jeres stiledning til elselskabet hvis deter jeres egen - det giver altid en masse bøvl selvom de så pænt skriver at det kun er til fordel for kunden (siden hvornår er virksomheder begyndt at tage kundens parti i forhold til sig selv???).

Ole
Det vil sige at stikledningen ER etableret, men er nu i vejen for dit jordvarme og så mener du NRGI skal komme og finde kablet, gravet det op, grave det ned et andet sted hvor det ikke er i vejen og selv afholde alle udgifter hertil? Det mener jeg godtnok er meget forlangt. Uanset om du selv gravede renden i første omgang.

Min kloak løber under garagen som er bygget efter kloaken blev etableret. Tror jeg vil kontakte kommunen eller den forrige ejer og bede dem komme og flytte den, da jeg gerne vil have en smøregrav lige der hvor kloaken er.... det er vel fair nok? <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif" align=absMiddle border=0>

PS. Hvad hvis du selv havde fået lov at købe kablet den gang. Så var det alligevel dig selv der skulle grave det op og ned igen.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis