Undersænkning af brædder til gulvvarme?

Kan man forestille sig at undersænke gulvvarme, sådan at de bærende brædder af svalehalepladerne ligger i niveau med bjælkelaget og at man enten borer huller i bjælkelaget til at føre gulvslangerne igennem eller fræser en rille i murværket, så de kan føres over bjælkelaget?
Kan man forestille sig at undersænke gulvvarme... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
JA!!!
Super, tak skal du have!
Jeg går i gang med mit tag midt i juni! Det blev Viking K13 falsteglsten.
Skrevet af Koludabyg på 27 maj 2009 18:40


Det er denne løsning du skal vælge.
Den sikrer det ligger i samme niveau...<img src='/DesktopModules/ActiveForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif' align=" align="absmiddle" border="0">

Hvis jeg laver denne løsning på mit stuegulv, er jeg så nødt til at lave et svømmende gulv som vist på billedet? Eller kan jeg skrue et traditionelt plankegulv på?

Og HVIS det bliver et svømmende gulv, hvilket er så nærmest på at være et 'rigtigt' plankegulv?

Orla foreslår længere oppe i denne tråd, at jeg kan lægge reglar på tværs af bjælkerne og så skære spor i disse til varmefordelingspladerne, - er dette godt nok til at lægge et plankegulv ovenpå? Det sparer jo en hulens masse forskallingsbrædder og arbejde..

Begge kan benyttes, der skulle ikke nogle problemer i at lægge et traditionelt plankegulv på det, så længe gulvet er godkendt til gulvvarme.

Men der findes også lamelopbyggede massive gulve, som kan lægges svømmende, så er også muligt at smide et "massivt" plankegulv på det, hvis man ikke vil lægge et fastskruet gulv på bjælkelaget.
Hvilket trægulv ville du selv benytte?

Der er 85 cm mellem bjælkerne i bjælkelaget.
Men det er vel ikke noget problem, selv om jeg for eksempel monterer et 22 mm lamelgulv, hvis det understøttes af 25 mm forskalling under varmefordelingspladerne?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis