Reflex eller oliefyr?

Jeg står og skal til at have nyt varme i båden, så jeg ville gerne høre om der er nogen gode forslag til hvad der er best.

Jeg har set på reflex 61ms og den virker til at være god.

------------------
Tøt
26797888

Tøt
26797888
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Valget af oliefyr afhænger vel meget af hvor stor båd du har og hvad du forventer.. Der er meget stor forskel på om du vil have lidt ekstra varme i et par weekende eller du vil overvintre i båden..

Fortæl lidt mere

Venligst Njord

MVH Njord
Det er til en Polaris 36, jeg bor på den hele året.

Det er en stål motorbåd, hvor styrehuset er
ca 1/3 kaleche, så det er et stort varme spild.

Jeg har en zippo ovn til styrehuset nu, rasten af båden er på vandvarme, og det koster mig ca 1000kr pr md, så der skal findes en løsning!

Tøt
26797888
Hej igen

Hvis jeg forstår dig rety er det et spørgsmål om hvordan du får en god og gerne billig varme i dit "luftige" styrehus hele året rundt.

Det behageligste er sikkert at montere et antal radiatorer og så "håbe" at oliefyret kan klare styrehuset også, ellers vil det da være behageligt med strålevarmen fra en cenbtralt monteret ovn, dog vil du få en kold ryg...

Hvad angår prisen på opvarmningen på 1000 kr. tror jeg ikke det kan gøres billigere, både er oftest relativt dårligt isolerede.

Alternativet er en brændeovn, det er der fx et norsk firma der laver det hedder dickinson eller noget der ligner. Jeg har set annoncer i bådblade.

Har du mulighed og plads vil det lækreste være at have vandbåret varme i hlele båden men det kræver et fyr der kan klare en ret stor belastning. Så det bedste er sikkert at tale med et af de firmaer der har specialiseret sig i båd varme.

Venligst Njord


MVH Njord
Hej

Prøv at kontakte Lynettens bådservice, der er et kæmpe udvalg af forskellige oliefyr til store og små både, og jeg mener at der ligeledes er nogen til brænde.

Mvh / Br

Peter Sørensen

www.diode.dk - Se mere om Winga 30 motorbåd
Hej.

Der findes nogle små koks-fyr, som kører på energikoks. Man kan vist både tilslutte vand og luft.

Koks er desværre dyrt i Danmark, i Tyskland kan koks købes meget billigt. www.dandiscount.dk er en meget seriøs forretning som bl.a sælger koks i sække. Jeg vil tro at du skal bruge ca 75-100 kg koks om måneden, og det koster ca. 200 kr for 100 kg købt i Tyskland i DK koster det det dobbelte.

Bagdelen ved at fyre med koks er at man skal fylde på ovnen 2-3 gange om dagen, men har man mod på det, er det en billig opvarmningsform.

Alternativ til koksfyr er en lille brændeovn, som kan tåle at køre på koks.

Mvh og god varme
ThomasB
Jeg søgte lige her på siden på koks, og fandt en der vil af med sin koksovn.
http://www.lav-det-selv.dk/ubb/Forum17/HTML/000066.html
hvad med at prøve 4T olie ovne fra Ringe på fyn har selv en,den er meget god vi har en jupiter 33 med lukket styrhus når vi i vinter året har ca 20g i båden bruger vi 2-3 L olie om dagen hvis dette har interesse så prøv og ring til
4T i Ringe på 62622297 eller 40758487
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis