ingen cirkulationspumpe i huset

hej allesammen i vores hus fra '64 er der ingen cirkulationspumpe , så vi må vente ca. 2 min på varmt vand. vi vil nu høre, hvad vi kan gør unden gulv osv skal ødelægget. Jan
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Jan.
At du skal vente 2 minutter på varmt vand, har ikke noget med en manglende cikulations pumpe at gøre. Det skyldes at den streng fra varmtvands beholderen er meget lang, eventuelt også at trykket fra vandværket er meget lavt.
En cikulations pumpe får kun keddel vandet til at cirkulere i radiatorer og varmtvands beholder, og på ældre anlæg var rørene så store i diameter at en naturlig cirkulation kunne klare behovet.
Det vand du har i kedlen, er ikke det samme som det du bruger af.

V.h.  Håndværkeren
Hvis dine rør ikke er isolerede, kan du starte der. For det varme vand mister jo en del af varmen når det skal trækkes igennem kolde rør. Måske er løsningen at du får en ny og bedre varmtvands beholder, eller måske vil en cirkulations pumpe hjælpe på sagen. Det bedste vil nok være at kontakte en vvs mand, der vil kunne råde dig til den bedste løsning.

Hej

Det er dit vandværk der står for trykket på dit forbrugsvand, dvs at når du bruger af dit varme vand, vil "koldt" vand automatisk fylde varmtvandsbeholderen og herved vil trykket forblive intakt.

I såfald at dit vand kommer ud med normal tryk igennem vandhanen og at vandet er varmt nok når det endeligt kommer ud, kan det kun være rørene imellem vandvarmeren og hanerne. Hvis det er jernrør med stor diameter, skal alt vandet i disse rør skiftes ud først inden du får varmt vand, samt at rørene også skal varmes op. ergo: længere og tykkere og mindre isoleret rør = længere tid inden der kommer varmt vand.


mvh johnia

Der er en artikel i EPN, hvor de gør opmærksom på spildvarme ved uisoleret vandrør og vandvarmere.

http://epn.dk/samfund/miljo/article1700910.ece

mvh johnia

Der kan etableres cirkulation, også på dit brugsvand, hvis varmtvandsbeholderen er forberedt for det, men hvis du "taber" varmen allerede på 2-3 meter, tør jeg slet ikke tænke på hvad det vil koste i tabt energi.

snak du med den lokale vvs'er. han kan sikkert hurtigt udpege problemet.

 Mvh Michael

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis