En smule strøm i stikket - selv når der er slukket!

Vi har lige fået nyt badeværelse, og det er faktisk gået hen og er blevet rigtigt pænt. I forbindelse med renoveringen af badeværelset blev der også lagt ny el i alle badeværelsesinstallationer samt en enkel kontakt i soveværelset, der er ført gennem badeværelset.

Nu har vi så det lidt mærkelige problem, at selv når der er slukket på stikkontakten, så er der tilsyneladende en smule strøm i kontakten. Vi har et højttalersæt med indbygget forstærker tilsluttet kontakten i soveværelset - når de er tændt, så lyser en blå indikatorlampe. Problemet er så, at selv når der er slukket, så blinker indikatorlampen. Det sket måske en gang hvertandet minut, og kun i MEGET kort tid, man lægger derfor kun mærke til det, når det er mørkt.

Derudover, så opdagede vi i nat, at de lysstofrør, der udgør belysningen inden i spejlet, lyser/blinker yderst svagt - det blev af netop den grund også kun opdaget i nat, da jeg gik ud i badeværelset uden at tænde lyset.

Elektrikeren, der har udført arbejdet, er kontakten - men han vidste umiddelbart SLET ikke, hvad det kunne skyldes.

Håber folk herinde muligvis kan være behjælpelige i afklaring af mysteriet.

<p>For første gang ejer af egen bolig - så skal det sgu gøres ordentligt ;-)</p>
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
StenKrog
StenKrog
1208 8900
Det er nulstrøm.....Måske kunne man tro der er lavet nulling hos dig, og der er en fejl på installationen, der er mindre end 300mA

Problemet ses også hvis man sætter LED op istedet for halogenbelysning. Mine LED i gangen lyser også svagt når de ikke er slukket.

Mvh.
Sten Krog - El-Installatør
Schnedler
Schnedler Trådstarter
14 2300
Hej Sten,

tak for det hurtige svar...

vi har siddet og overvåget indikatoren på højttalerne, og er kommet frem til, at den blinker med ret præcist 1 minut og 6 sekunders mellemrum.

Er denne nulstrøm skadelig, og hvad skal vi i så fald bede installatøren gøre?

på forhånd tak

<p>For første gang ejer af egen bolig - så skal det sgu gøres ordentligt ;-)</p>
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her