Nye lofter af gips, taper på vægge osv.

Hejsa. Vi har lige købt hus og skal nu til at lave det fint til os. Der er gipslofter overalt men udenpå disse gipslofter er der sat trælofter op i ca. de 70kvm af huset. Vi vil gerne tage trælofterne ned og sætte dampspærre op for så at sætte gipsplader op igen. Jeg har nu googlet rundt og søgt på gipsplader pris osv. i håb om at kunne finde ud af hvad dette mon kan koste os. Er der nogen som ligger inde med info herom eller tips om opsætning af gipslofter/nedtagning af trælofter osv.? Huset er 96kvm og det er nok ca. i de 70kvm af dem at vi skal have trælofter ned og gipsplader op. Et andet spørgsmål er vedr. væggene. Vi havde egentligt forestillet os, at vi skulle have tapeterne ned og sat glasfilt op, men kom til at tænke på om der virkelig ikke findes en tapet som er glat uden "vandskuret look" osv.? Her tænker jeg på, at jeg har læst at der skal spartles en hel masse osv. når glasfilt skal op. På forhånd mange tusind tak for hjælpen :-) MVH Betty
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
På de her to sider er der masser af tips og inspiration til arbejde med gipsplader:

http://gds.knaufdanogips.dk/

http://www.gyproc.dk/

Vær opmærksom på afstand mellem bjælker, når I skal sætte nye gipsplader op. Det skal være lige, og med en maks afstand på 30 cm. Er der større afstand skal I sætte forskallingsbrædder op med en cc afstand på 30 cm.

Ang. dine gipslofter så bare ned med de profilbrædderne også op med nye plader, det er der ikke så meget i.
Brug 1200 mm plader hvis der er forskallet pr. 400mm under de gamle gipsplader, og 900 mm plader hvis det er forskallet pr. 300mm

Ang. dine vægge er det pudsede vægge så er det ned med tapeten, også spartle væggen engang inden filten sættes op, er det gipsvægge du har pt. så er der kun at fuldspartle væggene inden filten opsættes, det er så godt som umuligt at fjerne tapeten på gipsvægge, uden at få ødelagt pappet på gipspladerne.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Tak for hjælpen til jer begge :-)
Hvorfor skal du have dampspærre?
fordi der ikke er det i huset pt. Vi tænker, at vi hellere må få dampspærre nu hvor vi alligevel vil have trælofterne ned osv.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også