Svært at skære i med vinkelsliber?

Hej derude,

Jeg har et spørgsmål til nogle, der har erfaring med vinkelslibere. Jeg studerer på DTU og leder efter et specielt materiale.
Problemstillingen er sådan set lidt bagvendt, da jeg leder efter et materiale som er meget svært at skære i med en vinkelsliber, enten fordi det ødelægger værktøjet, udvikler røg, splinter eller lignende? Men er der overhovedet et materiale, som en vinkelsliber ikke er spændende at gå i krig med?

På forhånd tak for hjælpen
Thomas Berg
34 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har flere gange brugt en vinkelsliber til at skære riller i ganske almindelige røde mursten. Og for søren hvor det sviner. Og hvis man så tager rigtig mange riller, begynder maskinen at brokke sig over alt støvet!!

Ellers er det vel et spørgsmål om at vælge den rigtige skive til formålet.
Jeg har skåret en fortovsflise over med en stor vinkelsliber. Den er 80 mm tyk og lavet af hård beton. Det var mig der blev træt før vinkelsliberen...

Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Netop plexiglas kan man bruge en gammeldags stenskive den køre igennem som smør uden at smelte ellers kan man ikke køre igennem træ som KTM skriver, men det ved vel alle.

Jeg har aldrig selv mødt noget, man ikke kan skære i med en vinkelslbiner, men man kan måske tænke sig, at det som vinkelsliberskiver er lavet af vil kunne bruges. Jeg forestiller mig, at det vil kunne slide skiverne ned på kort tid. Eller industridiamanter?

Man kan måske tænke sig en løsning som skovmandsbunkser der kan stoppe en motorsav. Her er det løse fibre indvævet i bukserne, der vikler sig ind i saven og standser den. Fibrene har naturligvis ikke samme muligheder for at gribe fat i en skæreskive som i en savkæde, men er de klæbrige  kan det være, at det går alligevel.

Ellers tænker jeg at rør med noget klæbrigt tyktflydende, gummibaseret snask under tryk, kan være irriterende at skære. Ideen er at man ved at skære røret i stykker får smurt sliberen ind i snasket og har snasket de rette irriterende egenskaber, kan det vel godt være drilagtigt.

Til sidst kan man tænke sig et tæt gitter der er flettet sammen af sammentrykte fjedre - gerne lavet af f.eks. Nato-pigtråd (i mangel af et bedre ord). Her er ideen at man ved at overskære nogle af gitterets tråde vil få fjedrene til at svirpe ud med de små knive på. Det kan muligvis være irriterende - især hvis de fjedrer langt nok ud.

Det var bare nogle ideer - god jagt på det helt indbrudssikre gittermateriale :)

WS
Et par lag tagpap på et tag kan være en prøvelse.
Asfaltmassen lukker meget hurtigt skiven til. Det samme sker når man bruger en rundsav.

Er det godt?
Eller er det bare godt nok?
Annonce
Tusind tak for de mange svar og ideer. Det var meget brugbart! Vi er nemlig ved at udvikle en lås, som vi gerne vil fremstille eller coate med et materiale, som forhindrer opnrud med vinkelsliber, da dette umiddelbart er det mest brugt og effektive værktøj til den slags... Så det var super at få jeres inputs. Tak.
Skrevet af ThomasBerg den 01-05-2009 14:45
Tusind tak for de mange svar og ideer.

Velbekomne. Det kan være spændende at få jeres resultater at se, også selv om der er plads til forbedringer. F.eks. som billeder eller link til rapporten.

WS
Nemli´ja WS.

Vi vil gerne se hvad i finder ud af i forbindelse med jeres projekt.
Og hvis det nu skulle gå hen og blive en verdenssucces, kan vi LDSére sige at vi var med... ;-) Ikke fordi vi vil have del i overskuddet. Men i kan da give et bidrag til LDS i form af reklamebannere :-D
Så kan vi nemli hjælpe andre også.

God weekend fra Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Det du vil opnå med den rapport er egentlig at lave en lås i et materiale der meget svært at skære men samtidig stærkt. Så det du skal opfinde er jo bare en lås lavet i noget der er hårdere end en diamant skive der ikke kan smelte så er den jo hjemme. Det lyder lidt hårdt men det er jo sådan det er. Ellers et meget interessant projekt i har gang i der.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Da det er en lås, skal det vel være metal, eller?
Prøv at undersøge markedet for rustfrit stål.
Der er adskillige legeringer som har en forbandet ubehagelig egenskab, nemlig at deformationshærder.
Snak evt. med smedefirmaer som arbejder med rustfrit.
Deformationshærdning er normalt en stærkt uønsket egenskab, idet det gør emnet næsten umuligt at bearbejde hvis ikke man er specialist og har præcist det rigtige værktøj/maskiner.

Det viser sig f.eks. ved, at prøver man at bore i stålet (hvis ikke man ved hvad man gør) bliver det hårdt som glas lige der hvor boret kører.

MhV,

Bent.
Der er yderligere 24 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis