Kendskab til hvor denne type mursten med præg kunne findes

Hej Forum,

Jeg har forgæves søgt efter røde mursten med præg til et hus fra 1947, som de viste her i indlægget. Billede nr. 2 er taget med blitz, så farven ser lysere ud end hvad den er. 

Derfor spørger jeg nu her i forummet om der skulle være nogle af jer som måske har et bud på hvor der skal søges hvis en nogenlunde lignende mursten med samme præg skal findes ?

Fra Randers Tegl har jeg fået en af deres RT 320 "Tommerup præg" mursten (billede nr. 5), men præget er længere på deres mursten end dem som sidder i huset, og farven er lidt lysere.

Som det vil fremgå på et par af billederne trænger murværket kraftigt til en kærlig hånd, det er nærmest som om at væggen er blevet sandblæst visse steder af tidens tand <img 

På forhånd tak for hjælpen.

Thomas

Thomas
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du skal da bare have fat på Lynæs, han er expert på det område !
LYNÆS hvor gemmer du dig
Hej norn

Kan jeg få dig til at skrive nummeret på stenen, eller lave et direkte link ?

Når der trykkes på dit link, kommer man frem til "Produktsøgning"

Et tillægs-spørgsmål til mit spørgsmål er hvor strærkt du/i ville blande til hhv. fuger og til selve murarbejdet. Til fugerne er jeg blevet anbefalet at bruge bakkemørtel i forholdet 1/10 - 1/12, men hvad når der skal skiftes mursten, hvordan er "opskriften" her ?

Thomas

nej deværre det kan jeg ikke

når du klikker på linket kommer du ganske rigtigt ind på produkt søgning det er så nok omkring 50 forskellige røde mursten

dem kan du selv søge igennem for at se om der er nogen der passer

lidt skal du jo gøre selv det er jo trods alt dig der mangler nogle mursten ikke mig...

Hej norn

Jeg misforstod dit svar, jeg troede at du måske kendte til dette type præg, eller havde set noget som mindede om det. Jeg har kigget hos Egernsund tegl, men kan ikke finde noget som matcher hos dem. Havde det så bare været en glat rød mursten så ville mulighederne være meget bedre.

Skulle der være andre her i forum som mindes at ha' set det efterspurgte præg, eller bare noget som minder om det et eller andet sted, så post gerne et svar.

Thomas
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis