isolering ydervægge/dampspærre

Hej.

jeg skal til at efterisolere min ydervægge med 50mm isolering og gips, mine nuværende vægge er pudsede stenvægge med 80mm hulmur, med flamingu. nogle steder er pudset faldet af.
skal der være dampspærre bag min gips, når der ikke er træ i konstruktionen, eller kan dampspærren undlades.? er der nogen der har erfaringer med dette?

\\morten


Morten Rytman

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der skal monteres damspærre bag din gips.

du har muligvis ret koulda - men jeg har bare aldrig forstået hvorfor???

Jeg har været med til at lave begge dele - men der har mester jo bestemt hvordan tingene skal gøres, og det er mit klare indtryk at beslutning er truffet mere på mavefornemmelse end reel fakta, så jeg håber du kan bidrage med en forklaring

Umiddelbart kan jeg ikke helt se hvad dampspærren skal gøre godt for og om den ikke bare vil resulterer i kondens mellem den pudsede mur og forsatsvæggen?

P.s. når du nu er igang - så overvej om du ikke skal isolere med mere end 50mm - det er altså ikke ret meget og falder lettere sammen

Som hovedregel, sæt altid dampspærre op, det koster jo ikke en herregård og så er man på den sikre side, uanset hvad der sker.

Hilsen

K-E
Isolatør

rask
Dampspærre skal altid pladseres der hvor kulde og varmen adskilles og pladseres på den varmeside.

Hvis man isolerer indenfra flyttes dette punkt og et ny dampspærre er nødvendig, da fugten fortætter i den nye isolering (Bliver til vand). Våd isolering holder på vandet, og er årsagen til svamp og spore.

Isoleres der udefra flytter man ikke på punktet for adskilledelse mellem kold- og varmside, og eksisterende dampspærre virker efter hensigten.

Hilsen
Søren
Hej Morten

Jeg har været i samme situation som dig, hvor jeg skulle tage stilling til om der skulle dampspær på eller ej. Min konstruktion er præcis som din, bare er der isoleret med papiruld.
Reglerne er at, at du i din konstruktion maks må have 1/3-del isolering af den samlede isoleringstykkelse på indersiden af din dampspær. Dvs. gips, 45mm isolering, dampspær, 90mm isolering (MINIMUM), ydermur.
Reglerne er klarer i dit tilfælde da du kun har 80mm hulmursisolering, da skal du etablere dampspær mellem gips og isolering. Husk at fjern alt tapet fra dine vægge, da dette kan virke som dampspær og dermed kan du risikere at der samler sig fugt mellem det og den nye dampspær, og derved er der grobund for svamp. Evt. kan du banke al puds af.

\\ n.c.

 

Annonce
uha det har jeg slet ikke lyst til at hør/tænke på at gøre, det er over alt i huset, alle indervæggen renser jeg, men ydervæggene har jeg ikke meget lyst til at rense.

Morten Rytman

kender godt til 1/3-del osv, jeg er bare ikke sikker på at hvis man har en murstensvæg at der så skal en dampspærre op - og da slet ikke hvis man kun sætter 50mm isolering op. Hvad skal dampspærren helt præcist gøre godt for hvis man bruger stålskinner?

Kan snildt forstå det i forhold til en loftkonstruktion, hvor fugten fra os mennesker trænger op igennem loftet og kondensere i isolering, hvis der ikke er brugt dampspærre.........hmmm tror egentlig bare ikke jeg helt forstår det....

Det er fordi ellers vil dine vægge løbende opfugges, din isolering bliver fugtigt og klapper sammen, og er så værdiløs som varmeisolerende, og så skal du jo huske at bagsiden af gipsen er god grobund for skimmelsvamp.

som en arkitekt jeg byggede for på et tidspunkt sagde.....forsatsvægge forårsager altid svamp - det er noget fanden har skabt.

hmmm kan ikke helt finde ud af om jeg æder den råt at væggen opfugter pga. 50mm isolering - kan sagtens følge din indgangsvinkel, men er den rigtigt......

Jeg har da pillet forsats vægge ned der har stået i årtier, som ikke har forårsaget svamp.
Så er jeg da ikke helt enige med ham i, men han var jo også KUN arkitekt...<img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif" align=absMiddle border=0>

Jeg har personligt selv lavet det i mit eget hus, dog med 70 mm isolering.
Og der er dampspærre bagved gipspladerne... og ville også i dag benytte damspærre mod en "kold" ydervæg med mindre det ikke er en rum der er opvarmet til stuetemperatur.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis