Dampspærre mod jordstråler

Hej

Vi skal igang med at renovere kælderen. Der er lige nu betongulv, men vi skal have gulvtæppe i to rum og vinyl i resten. Vi har tænkt os at lægge de der "no noise" grønne gulvisoleringsplader ovenpå betongulvet inden vinyl/gulvtæppe.

I klamphuggerne på tv2 sidste uge så jeg, at man kan købe noget dampspærre, der holder jordstråler ude af huset. Kan man lægge det direkte på betongulvet under isoleringspladerne? Der er ingen isolering i gulvet.. ved ikke om det har betydning.

På forhånd tak.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nu skriver du "jordstråler". Hvis du tænker på Radon-sikring, så har din kommune en anvisning på hvordan du skal forholde dig. "Jordstråler" er vist noget healere og andre har fundet på for at kunne lokke penge ud af folk med mere eller mindre uforklarelige lidelser.

Uanset hvad så skal du sikre dig at der ikke trækker fugt op fra gulvet inden du "lukker det inde" med isolering og tæpper. Der kan også være risiko for kondensdannelse hvilket hurtigt vil få dit tæppe til at blive jordslået og lugte.
Jeg tror det de har talt om i klamphuggerne var en radonsikring. på nedenstående link kan du læse om en folie som MAXIT laver som bruges til at radon sikre fundamentet.



http://www.weber.dk/indhold/produktprogram/index.asp?id=Brochure:%20Radonsikring%20af%20nybyggeri&kat1=Leca%AE%20letklinker&knavn=&pkat=&name=Brochure:%20Radonsikring%20af%20nybyggeri

Morten    

"when your born, you get a ticket to the freakshow. When your born in america you get a front row seat"

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis