Hej alle.
Vi plejer at bruge både trækul og briketter, når vi griller. Trækul nederst, et skvæt tændvæske og et par optændingsblokke, derefter briketterne, som også får et skvæt tændvæske.
Uden at vente på, at briketterne suger nogetsomhelst, tænder vi op, og efter 20 - 25 minutter er grillen klar. Det fungerer fremragende, men kræver naturligvis at vi har både kul og briketter.
Det har vi så ikke i år, vi har en kæmpe sæk briketter, som skal bruges, inden vi køber nyt.
I et uventet anfald af akut hjerneaktivitet kom følgende ide så til os:
Under grillen sidder 'koppen' til aske. Så briketterne blev lagt i en bunke lige over midten, som man nu gør, de fik noget tændvæske, og i askekoppen blev der lagt 4 sider fra den lokale ugeavis, også med noget tændvæske på. Så blev koppen sat på plads, og aviserne tændt gennem lufthullerne.
Efter et kvarter var grillen klar til brug. Det er blevet den nye, autoriserede måde at tænde op på hos os