Købe bil uden registreringsattest??

Jeg har fået et godt tilbud på en nysynet corolla van '90 til 7500,-. Eneste problem er at ejeren ikke vil lade mig køre afsted med registreringsattesten før den er omsynet.

Så enten må jeg tage en dag fri fra arbejde for at kunne nå motorkontoret inden lukketid i den anden ende af landet, ellers tilbød han give mig en fotokopi af regattest samt bil/nøgler og selv omregistrere den dagen efter og så sende mig regattesten. Endnu mere forvirrende er at sælger ikke selv står på regattesten, da den står i en vens navn (billig forsikring). Han har dog selv fået den nysynet i eget navn.

Ville I turde stikke ham slanterne og bare køre derudad?
13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Giv ham aldrig pengene før du har reg. atesten.
Du har 14 dage til at omregistere den, hvis ikke han vil gå med til det så find en anden bil.
hvis du har et forsikringsbevis med og giver ham det , samt i laver en købsaftale skriftligt hvor han kvitere for at have modtaget pengene og at det er ham der står for omregistreringen ( kan hentes på FDM side ) er der ikke noget problem i det , så kommer der en ny registreringsatest i løbet af en uge fra motorkontoret
Mange tak for oplysningen, jeg går ud fra at hvis han har skrevet under på at ville omregistrere bilen er han juridisk bundet til det og kan ihvertfald ikke melde bilen stjålet eller sådan noget. Eneste problem, som jeg ser det, er om han nu også er juridisk bundet - eftersom han ikke står på registreringsafgiften som ejer.
Hvorfor ikke kontakte vennen, hans navn står på regattesten, men ellers er det normalt sælger der omregistrerer så han er sikkerpå det bliver gjort, og du sparer penge til omregistreringen.
Jeg ville helt klart følge "john n"...

Når manden er så utroværdig at han ikke selv står på attesten (læs: begår forsikrings svindel) så ville jeg ikke give ham en krone uden at stå med en original attest i hånden.
- Hvis han så er bange for at du snyder ham, så stik han 50,- ekstra, så han kan få en erstatnings attest fra motorkontoret...

BR

 

Ulrich

Annonce
En 20år gammel Corolla til 7,5K
Sælger ejer ikke bilen
Det er bilen der bliver synet og ikke ejeren
Alt lyder sært og der holder corollaer alle vegne så køb en anden.
René
Hmmm, du skal afleverer attesten ved omregistrerin, ellers kan vi alle jo bare stjæle biler og få dem i vores navn.

I mine øre, lyder det for billigt.. At få den nysynet, samt omsyn med, for de 7500.. Syns-gebyrene koster jo også..Men det kan jo tænkes at prisen måske står mål evt (skjulte) fejl..

Grunden til at, at du ikke får reg-attesten i hånden, er at du kan undlade at omreg bilen og kører videre på den tidliges ejers regning..

Politiet tager sig ikke af det.. De efterlyser kun nr-pladerne, mens Taxameteret tikker videre.. Med dig som betaler..
Taler her af bitter erfaring.. 

At navnet ikke er på reg, ikke er sælgers, er almindeligt hos bilforhandlere, der har fået en "bytte-bil" ind. De biler bliver kun omreg, hvis bilen er hos bilforhandleren i længere tid.

(Har tidligere arbejdet hos en bilforhandler og har synet, ind-og omreg en hel del biler..)

Har selv solgt biler privat, hvor jeg ikke stod som ejer..

Er bilen stjålet/efterlyst, kan den ikke omreg.. At der står en andens navn på attesten, er da set før mht til forsikringen.. Er vist ikke ulovligt.. Men ikke skide smart..

Jeg ville spørge sælger, om det er ok at jeg selv omsyner bilen, når jeg har fået den nye reg fra motorkontoret.. Den kan jo omreg uden at den omsynet..

(Politiet anbefaler kraftigt, at man omreg biler inden at den skifter hænder...)

Så bid i det sure æble, og kør selv på motorkontoret... Og så er du sikker på at bilen bliver omreg.. Samt at det er din bil...!!

Tak for alle svarene!

Jeg mødte omsider manden og endte med at købe bilen og få den omregistreret (hvilket han betalte) med det samme. Det kostede en arbejdsdag (læs en betalt fridag<img src=), og nu er jeg rullende. Jeg synes også det virkede for billigt for 7,500 incl. omreg., men dealen var altså ét stk. Corolla Van '90 på gule plader i virkelig pæn stand. En lille bitte smule rust er lavet på et par skærmkanter men ellers står metallakken perfekt alder taget i betragtning. Indeni er den fuldstændig pletfri. Har gået 190k, fuld servicebog, nye dæk, kobling osv. Jeg kørte hjem fra Sydfyn til Kbh. og det gik fint, så lige indtil videre er jeg rimeligt ovenpå!

Billede: http://www.flickr.com/photos/ulrikp/3459955226/in/photostream/

Det eneste "men" er en lidt raslende lyd, som jeg umiddelbart tror kommer fra motorrummet. Lyden er der kun når bilen er i bevægelse (transmission?) men kun indenfor visse omdrejningsintervaller. Det lyder mest som et beslag der rasler lidt, så indtil videre er jeg ikke alt for bekymret.

Er der forresten nogen der ved hvilken slags benzin og motorolie sådan en Corolla benzinmotor fra '90 kører på ?
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis