Plante i skel på landet

Vi bor på et nedlagt landbrug
Botnakken af en landmand havde sat en ung knægt til at fælde de pil der står mellem os og hans mark, intet har vi fået af vide, pludselig kan vi bare høre der er gang i en motorsav uden for, får manden stoppet og vil have at vide hvad han lige har gang i. han stopper så og lover at få ejern af marken til at kontakte os.

Han har så lige været her, og viser at i den ene ende står de lige i skel, mens de i den anden ende står 1 meter inde på hans, ( dem der stod lige i skel har de nået at fælde)

Han vil overhovedet ikke høre om, at vi meget gerne ville ha at de blev stående, han gik dog med til, at de bare tog det der stak ind over marken nu, og så ventede 1-2år med resten, så kunne vi selv plante noget nyt.

Så nu skal jeg bare ha plantet noget der kan gro stærkt, ellers har vi totalt åbent

Men hvordan med at plante i skel, hvorlangt inde på min grund, skal jeg plante for at han ikke bare kan fælde det?????????
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du bør lige tage en tur rundt her: http://www.hegnsloven.dk/ (se både hegn og læhegn samt evt. også retspraksis)

I forlængelse heraf så få slået fast om der er tale om fælleshegn eller eget hegn. Som det fremgår af loven kan din nabo ikke bare fjerne et fælleshegn, han kan heller ikke fjerne et hegn, der står så er det er dit eget hegn. Men kan hegnet betegnes som naboens eget hegn, så har du ikke mange muligheder for at undgå masakren. Du kan også i linket se om forhold, hvor eget hegn rager ind til naboen.


Det er indviklet skal jeg love for, kan godt se jeg står rimelig dårligt ude over at jeg skulle ha været varslet for 1måned siden, men det rejser de fælde buske sig nok ikke af.
Ved ikke hvem der har plantet det nuværende, har kun boet her 2år, fik bare at vide af ejendomsmægleren at skeldet gik i de pil buske, men det gjorde det så ikke lige som alt det andet den ejendommægler løg om

Jeg må bare ha plantet noget, på min egen grund. lige hvorlagt inde det skal stå er der dog ikke let at finde noget på andet end det skal stå så langt inde at det ikke kan chikanere.

har tænkt på naur buske de lukker godt tæt om sommeren, og gror en 30-50cm om året efter hvad jeg kan læse, men det er vel ikke optimalt at plante før til efteråret nu.
Bøgehæk måske...?

Faglært bygningsmaler, gør-det-selv og autodidakt ud i renovering af husmandssted 
Mon ikke de pilestubbe skyder lyn hurtigt igen. Du vil sandsynligvis have et 2-4 m højt og fint tæt hegn om et par år. Så er det vel bare at holde sig gode venner med naboen og eventuelt lave en aftale om, at du sørger for at holde hegnet ved lige så det ikke rager for langt ind over hans mark. Med en god tone kommer man som regl rigtig langt.

Venlig hilsen

Jens

Er det ikke noget af det, der vokser aller langsomst, min mor har en bøge hæk der må være 4år nu, og den er dælme ikke ret høj endnu.
Skrevet af Jacko den 15-04-2009 19:55
Bøgehæk måske...?


Annonce
Skrevet af Æblebjerg den 15-04-2009 20:07
Mon ikke de pilestubbe skyder lyn hurtigt igen. Du vil sandsynligvis have et 2-4 m højt og fint tæt hegn om et par år. Så er det vel bare at holde sig gode venner med naboen og eventuelt lave en aftale om, at du sørger for at holde hegnet ved lige så det ikke rager for langt ind over hans mark. Med en god tone kommer man som regl rigtig langt.


Jo de kommer jo igen så længe han ikke rykker resterne op, eller bliver ved med at save dem ned, det der jo åbenbart er blevet en torn i øjet på ham, tror jeg er at de i den ene ende står de 1 meter ved siden af skeld, og nej jeg har ikke plantet dem. Tror bare vi vil ha plantet noget, der står på vores side af skel, så vi er sikker på han ikke lige pludselig bare kan saver det helt ned, for så har vi helt åbent ud over mark og vej og det ønsker vi ikke.
¨Hvis i kan komme til at snakke fornuftigt med ham og der er en gevinst i for ham at få læ på marken kan i måske deles om at plante læhegn i skel, han får nemlig tilskud til det og det giver jo læ til hans afgrøder. Det er der nemlig ikke meget arbejde ved at passe sådan et læbælte. Så i kna jo tilbyde at passe det i starten hvis det. Men i skal sørge for at plovfugen kommer til at vende ud på marken hvis i vælger den løsning ellers er det ikke andendeligt for jer det område.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

bare ½ meter inde på din egen side, du kan vist stadigvæk få pile kviste dem man også bruger til flet hegn, de levende. De skal bare have lidt stætte så har du hurtigt et hegn/hæk, klip dem i toppen så de sætter sideskud. et godt råd sæt dem i en ukrutsdug med flis så undgår du en masse arb. fræs jorden godt igennem inden du planter. hvis du vil have de skal gro vilde og høje skal du nok 2 meter ind.<img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0> og jo det er bedst at plante i efterår, buskene kan du godt plante nu, du skal bare vande flittigt hvis vi får en tør sommer.

 Vær mod andre, som du ønsker, de er mod dig.
Kok og Havenørd.

Ja tak for svarene.

Har snakket med en fra vejen, der siger der har været en række pil mere i det skel på vores side, men ham vi købte huset af har rykket de fleste af dem op for hans lastbil kunne være langs indkørselen begynder af forstå hvorfor, de står en meter forkert i den ene ende så. de har sikker stået på begge sider af skel dengang.
Så ja det er da trælst af miste 1meter grund + den½m der skal bruges til at plante på, når man hele tiden har troet var sit eget, især når der ikke er voldsomt meget plads, på den side af huset i forvejen.

Vi må ha fundet ud af noget i løbet af sommeren, så vi er klar til at plante til efteråret. på nuværende tidspunkt kunne vi godt tænke os at plante Naur buske, vi havde en naur hæk hvor vi boede før, og den var rigtig tæt om sommeren, og groede rimelig hurtig også.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis