Snydeskorsten???

Vi har en gammel bygning fra 1936 med to skorstene på.
Skorstenene har ikke været i brug i +30 år, og er i meget dårlig stand.

Vi skal have nyt tag på inden så længe og overvejer, også for pladsens skyld, at rive skorstenene ned, men synes at det arkitektonisk ødelægger bygningen.

Findes der snydeskorstene, altså skorstene der bare sidder på tagryggen uden noget under, andet evt. forstærkning af konstruktionen?

Har "Google't" snydeskorstene og det nærmeste jeg kom var en vognmand der kranede en snydeskorsten op, dog var der ikke noget billede af skorstenen kun af bil + bygning.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg vil give dig ret i at det kan ødelægge udseenet af huset. Men så vidt mig bekendt findes der ikke færdige "snyde" skorstene, det må blive en opgave du må snakke med håndværkerne om.
Måske kan du få bygget nogle i de her multiplader, de kan jo formes på en let måde, og så få dem pudset op. Og for at de så ikke falder helt ved siden af så lav dem lidt skæve/knudrede. Så vil de heller ikke veje så meget hvis de laves i multiplader.

V.h.  Håndværkeren
I gamle dage var mange skorstene på taget også et tegn på velstand!
På bøndergårde skulle der helst være 3-4 eller flere skorstene. En del af disse var ret og slet snyd og stod på hanebåndene! :)

Med venlig hilsen
ktm

 

ktm: Det er en gammel skole vi bor på. Der er i alt 5 skorstene. Jeg kender godt til det med velstand = antal skorstene fra historietimerne. Det er jo også en af grundene til at jeg gerne vil beholde dem, selvom vi ikke er velhavende, men så  snyder vi jo bare i dobbelt forstand<img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif" align=absMiddle border=0>

P.s. er det forøvrigt noget du kender mere til med hensyn til skosten snyderiet på hanebåndene.
Har talt med vores "husmurer", han taler om en "krave" man sætter udenom de eksisterende. Men jeg har på fornemmelsen at vi taler forbi hinanden.
På en skole, har der jo nok været noget mere mening i at have mange skorstene.

Jeg undrede mig også over beretningen, da jeg som ganske spæd hørte om det fænomen! :)
Det var vist især i det jyske, at det var rigtig meget brugt, iflg. min salig moder. Hun forklarede at disse fakes ganske enkelt stod på en udveksling på hanebåndene, men mere præcist kunne hun ikke forklare det.
Jeg husker endnu mine barnlige forundringer over, hvordan det dog kunne hænge sammen! :)

Måske ville det være lettere at have en meget stor mødding ud til vejen, idet det også signalerer velstand? :) :) :)

Jeg skal på ingen måde klåge i de rent tekniske vurderinger, men ville selv være lidt betænkelig ved at lade et par hanebånd bære en sådan vægt.

Med venlig hilsen
ktm

 

Jeg har været med til at montere en snyde skorsten !

Vi lavede den i 16 mm krydsfinere, og fik den så beklædt med glasfiber, så det nedefra så ud som om den var pudset, lige som huset her var.

Den passede lige ned imellem spærene, så jeg kunne skrue den fast ind i siden på spærene.

Det eneste der ikke var tænkt helt igennem var indækningen, Skorstenen skulle nok være lavet af lidt tykkere krydsfiner, da der skulle skæres et spor ind i den til inddækningen, men det gik dog alligevel.

Den blev forøvrigt samtidig brugt til at skjule div udluftning fra emhætte, bad m.m

Fandt lige et billeder.. det viser ikke meget, desværre !



Mine sider: Tømrer Fredericia & Festsange
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis