Omlægning af luftvarmeanlæg

Hej allesammen,

Vi har lige købt et hus fra 1962 på 150 m2. Huset fremstår i oprindelig stand så der skal en del modernisering til!

En af de ting vi vil starte med er opvarmningen. Huset opvarmes med et 25 år gammelt naturgasfyr med kalifære, der sender varm luft rundt i hele huset via stålkanaler. Vi forstår på fagfolk at det ikke er en optimal løsning i dag. Varmeforbruget i huset er da også på 30.000 kr årligt hvilket jo er en hel del.

Ud over nyt fyr tænker vi i to baner:
1) etablere et radiator anlæg. Det vil betyde at der skal trækkes rør  (evt i de gamle luftkanaler under gulvet). Er der nogen der har erfaring med det? Hvad gør man med de gamle kanaler? Skal de graves op? Kan de isoleres? Eller kan man bare have dem stående med luft i?
 
Vi har fået et prisoverslag fra en vvs-mand på 150.000 kr. Hvordan sikrer man at man får isoleret kanalerne fra luftvarmen? Og hvad gør man med gulvpanelerne, som sidder 10 mm fra vægge for at luften kan cirkulere tilbage til anlægget igen for foden af alle vægge?

2) Det andet vi tænker på er gulvvarme. Det vil betyde opbrydning af gamle gulve, isolering, anlæg af gulvarme og nye trægulve. Denne løsning ville vi rigtig gerne have, men er bekymrede for prisen (igen har vi fået overslag på 300-450.000 kr) og også bekymrede for om det vil være tilstrækkeligt til at varme huset op. Der er loft til kip i hele huset og kun 100 mm isolering under taget. Det skal vi også have skiftet og have lagt 300 mm isloering.  Men hvad med vinduer? (forsatsruder og dobbeltlagsruder) og hulmursisolering?
Er der nogen der har erfaring med anlæg af gulvarme i ældre huse?

Hvis nogen har gode råd og erfaringer (fordele og ulemper) ved de to metoder ville det være super at høre om!!

De bedste hilsner
Nanna og Mikael

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af mksmks den 13-04-2009 13:23

 Vi forstår på fagfolk at det ikke er en optimal løsning i dag. Varmeforbruget i huset er da også på 30.000 kr årligt hvilket jo er en hel del.



Det lyder da ikke så glat, når det er så dårligt isoleret.

Jeg ville nok gå en helt anden vej, nemlig som det første få gjort noget ved den dårlige isolering af tag osv. det vil jo give en besparelse med det samme, også få skiftet det 25 år gammelt anlæg ud med et nyt.

Umiddelbart ville jeg ikke lave radiator anlæg i huset, så hellere fortsætte med det anlæg der kører i dag, og så bruge pengene på isolering af taget og andre isolerings forbedringer, også et nyt gasfyr eller endnu bedre en varmepumpe... dette vil vil give dig den største besparelse i forhold til pris.

Alternativt ville jeg lave gulvvarme i huset men du vil alligevel med denne løsning have et stort varmeforbrug pga. dårligt isoleret hus, så start med at få det isoleret.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis