Hæk

Hej igen.

Vi er flyttet til det forblæste land (nord falster)
overvejer at plante/sætte en hæk, foran vores hovede dør, så den er til at hold, døren vender mod vest, hvad er godt at anskaffe, og til at betale, og også gerne noget der vokser tjep, sidst med ikke mindst køn.
Gode råd modtages
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
lærk vokse hurtigt, men om den er køn er en smagssag, den er også bar om vinteren.
cypresser kan fåes i en rimelig størrelse, men dyre.
barrodet hækplanter er sarte hvis du køber dem store, en hvid spireha er min yngling, også fordi den er så smuk uden at blive klippet, de fylder så bare temmelig meget efter en 4 år er den 2-2½ m høj og knap så bred, den skal bare tyndes ud fra bunden, så er den pæn i mange år.
håber dette kan bruges.

 Vær mod andre, som du ønsker, de er mod dig.
Kok og Havenørd.
Hej og tak for indlæg indtil nu.

Vi skal bruge en hæk der gerne må være 1,5 meter bred, den vil stå MEGET udsat for vind, den må derfor ikke kunne vælte.
Vores hus er med høj sokel og dørens top, er vel 3,5 meter over jorden.
Der må meget gerne være farver i, det gør ikke så meget om den er grøn hele året, bare den er tæt.
det er ikke en hæk der vil stå snorlige og nytrimmet, det skal være en hæk der er god til fuglene og ikke en udstillings ting
Jeg ved ingenting om have og hække, jeg har boet på min sejlbåd i 12 år, og er først fornyligt gået i land.
Som jeg læser det du skriver skal hækken op i 3½ m højde, gerne være stedsegrøn og kunne tåle vind.

Man kunne jo overveje thuja, der er ret hårdfør. Men dine ønsker om at det skal være billigt og gå hurtigt passer ringe sammen. Hvis de skal gro på et vindudsat sted vil de gro relativt langsommere end hvis de gror mere beskyttet, så du vil være nødt til at købe dem i en rimelig størrelse for at komme hurtigt igang. Og store planter koster naturligvis mere end små. Se eksempelvis på Sitas.dk, der er specialister i store planter.

Hvis du ikke har valgt endnu, kan Ligustrum vulgare 'Liga' Dafo (R) måske udfylde rollen. De er ifølge plantetorvet.dk vindstærke, og de er tætte og delvist stedsegrønne. Om de er så gode som lovet, kan jeg dog ikke sige endnu, da mine kun er 50 cm på nuværende tidspunkt.

havenyt.dk har interessante artikler om læhegn, som man måske kan få ideer fra.

Mvh. Jesper K
Annonce
Hej Jesper K, og i andre. JO, vi har fået en hæk, det blev en ligusta, (ved ikke det latinske navn)den blev sat d. 15/5. lige før de to dage med synd flod, den står i muld jord, og lagde sig flot om på siden, da regnen holdt op rejste jeg den igen og støttede den med pinde mm. nogle få dage senere kom der et par dage med storm, om på siden igen, og igen rejste jeg den op til lodret, Nu er de indkøbt 7 stk 150 cm pæle som bliver banket ned, på øst siden skruger jeg et alm. bræt fast, har hørt at imperneret træ skulle svide hækken. så hækken får sit egen støtte hegn på indersiden. FAKTA. Jeg skar et 80 cm spor i asfalten, med vinkelsliber, fik en makker, med en mini graver til at bryde stabilet op i 40 cm dybte, til ren jord. Lagde muldjord i og satte hækken i det. Pris for 30 planter i Ca.150 - 170 Cm højde 3000 Kr. 3 kubik meter muldjord (købt gennem en lokal bonde) 350 Kr. Plus en skilling og en pilsner til bonden, for at hente det i grusgraven. Den ligner noget der er løgn, ØV , vind og skæv ujævn og grim. En plante er gået i stå, men tror at den kommer igen, vander stadig. Tak for gode svar. Hilsen Bruno
Hej

Held og lykke med hækken! Selvom liguster er blød og kan bøjes, så er det mit indtryk, at den sagtens kan blive pæn igen. Hvor vindstabil den er, afhænger måske af den måde, I klipper den på. Jeg har dog både læst, at man skal lade den vokse til fuld højde, inden man klipper i siderne (for at få stærke gennemgående stammer), og at man tværtimod skal klippe ned hvert år, så man bibeholder 20-25 cm af årets tilvækst (og dermed får en stærk forgrening). Det har jeg ikke forstand til at dømme om (selvom jeg forsøger det sidste). Men der er mange gode råd om klipning af liguster i forummet på havenyt.dk

Mvh. Jesper K
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis