Brandsikring af fortrappen

Hej. I den ejendom i Århus C hvor jeg bor, vil vi gerne inddrage bagtrappen til evt badeværelse. Det eneste det skulle til hinder for dette , er at fortrappen bliver brandsikret.  Er der er nogen der kan fortælle mig, hvad det kræver for at en trappe er brandsikret og evt hvem man skal kontakte for at få råd ang dette??

Mvh

Elkjær

Elkjær10

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Teknisk forvaltning til at starte med...Så dirigerer de dig rundt..
Det kan din kommunes Tekniske Forvaltning der under alle omstændigheder skal indrages tidligt, under og efter i processen. Det er samtidigt også gratis adgang til en masse ingeniøer og arkitekter. Kender ikke de specifikke regler, men regn med at jeres hoveddøre skal skiftes ud med en decideret branddør. Trappen skal nok enten beklædes med noget eller skiftes (såfremt den er brandbar nu). Har et vennepar som i deres boligforening på Østerbro ville noget lignende. Kan ikke huske prisen, men det var noget med at de 4 m2 som de ville få fra bagtrappen ville koste mere pr m2 end en villa i Hellerup... og så skulle der jo også laves badeværelse efterfølgende.

Formentlig menes der at trappen skal sprinkles, evt. i kombination af et ABA anlæg

Venlig hilsen

Klaus

det kan da snildt tænkes at der skal en branddør i hoveddøren - oftest omhandler det dog noget brandgips omkring trappen. Tvivler meget stærkt på at der skal abdl, sprinkler eller lign.

Det vil være tømrer der udfører opgaven - så måske du skulle finde en der har erfaring med renovering af ejendomme som den du har

Nej ABDL er formentlig ikke løsningen, da man jo allerede har lukkede døre!

Men sprinker er en god løsning da den sikrer din flugtvej

Venlig hilsen

Klaus

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis