Tip - salg af båd

Det hænder jo, at man vil sætte sin båd til salg, og skal finde en måde at gøre det på. En A4 side med foto og salgsopstilling på sejlklubbens opslagstavle koster ikke noget, men når måske heller ikke ud til den interesserede køber. Annonce i Den Blå Avis er også gratis. I de "rigtige" aviser begynder det at koste en del penge, også fordi et bådsalg typisk strækker sig over adskellige måneder.

En nyere metode, som jeg selv har set giver henvendelser, er billedannoncering på internettet.

Via et digitalt kamera, som man låner,lejer,køber tages billeder af båden, udvendig og indvendig efter båden er chinet up til lejligheden, så den præsenterer sig pænest.

Der findes hjemmesider på nettet, hvor man kan annoncere med billeder både gratis og mod betaling og disse bliver flittigt besøgt af interesserede, men som også ofte vil bytte båd, først skal have solgt, vil slå af i pris, problemer med at skaffe penge eller bådplads, kun vil se og snakke, o.s.v.

Der findes også mere eller mindre professionelle bådmæglere, som mod underskrivning af en formidlingskontrakt og et salær på 5 til 10% af bådens salgspris påtager sig at sælge ens båd.

Og - P A S P Å - hvis du her vælger én som ikke er med i branchens forening og typisk bruger et lavt mæglersalær. Flere af disse aktører har heller ikke noget reelt salgsapparat og gør ingenting for salget ud over at annoncere på deres egen internethjemmeside.

Tiden går, mægleren lader ikke høre fra sig. Du har måske i mellemtiden hørt om en mægler, der er mere effektiv eller har måske selv fået kontakt med en køber, men du hænger uhjælpeligt på den formidlingskontrakt, du har underskrevet.

Egen og andres erfaring er, at det er forbundet med ubehagelige ordvekslinger og trusler om retsforfølgelse eller spild af tid og penge at slippe ud af en sådan indgået kontrakt.

Tip: Der er nok størst chance for et problemfrit og effektivt salg, hvis du entrerer med en af de "rigtige" i branchen. Til gengæld må du så være villig til at slippe omkring 10% i handelsomkostninger.



[i:]M/S Fri[/i:]
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tak for dit informative råd.

Mvh. Jørgen

Med venlig hilsen

Jørgen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis