jeg er nu også lidt på håndværkerens hold her. Selvfølgelig kan man godt have nogle vaner hvor man sparer hvor der spares kan på energien, men jeg mener nu også at det her er i småtingsafdelingen. Hvis jeg skulle gå og tænke på hvor jeg kunne spare lignende mængder energi i min dagligdag, så ville man da blive helt rundtosset. Hvor energivenligt er dit komfur feks, elkedlen man påtænker at koge æggene i, er de a-mærket, skal jeg lade være med at stryge mine skjorter pga energiforbruget...
Men anyway, så koger vand hurtigst under låg,- dvs at der spares mest energi. Jeg mener dog at man anbefaler at koge æg uden låg, vist nok fordi der er risiko for at de revner.
Hvis du ikke skal have æggene varme, men bare kogte til pålæg, så kan du jo koge dem sammen med pastaen
Hvis jeg feks skal have blomkål, så gør jeg ofte det at jeg snitter et dybt kryds i bunden af stilken og stiller det oven i gryden med kartofler. Frosne grøntsager hælder jeg bare kartoffelvandet over. Så er de varme og stadig lidt sprøde.
mvh jan