Træbåd

Som nybagt ejer af en Husky, der desværre har lærredsdæk, vil jeg gerne høre om det er muligt selv at lægge et nyt teakdæk.
En anden ting hvordan finder man samt hvordan mærker man vandlinien op på en klinkbygget båd.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hvis du ikke har de gamle mål på vand linien vil jeg tro du har et lille problem.jeg ville ligge den i vandet i en par uger og så tage den op igen, så vil du kunne se hvor vand liner er og så male den

mvh tob

JR
Før glasfibertiden var en en gængs måde at opnå et vandtæt dæk, at lime lærred på, og male det tæt.

Hvis du fjerner det for at pålægge teakstave, skal du have en anden form for vandtæt membran under stavene, da fugning og skruehuller ikke kan udføres helt vandtæt.

Den store udgift til et teakdæk kan du ikke forvente at få igen ved evt. videresalg af båden. Du kunne overveje at lægge et glasfiberdæk i stedet. Udført rigtigt og med efterfølgende skridsikker overfladebehandling kan det give et pænt og vandtæt resultat.

[i:]M/S Fri[/i:]
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Man skal have "træ-forstand" for selv at lægge et teakdæk (og der er ikke mange rette vinkler!!) Gåt du igang, så læg listerne i Sika. Er listerne tynde får du ikke nok tykkelse til at skrue dem fast, propperne bliver for tynde, så alternativet er sømpistol og rustfrie søm.
Vandline: Få båden til at ligge korrekt i vandet (inklusive indhold i tanke, udstyr mm). Det er vigtigt at båden ligger vandret tværskibs. Lav et mærke på for - og agterstævn i den højde over vandet hvor du vil male bundmaling. Når båden kommer på land: placer båden vandret tværskibs. Det er ligegyldigt med langskibs. Placer en buk i hver ende af båden forsynet med lægter eller lignende, så du "genskaber" vandets overflade MEN i den højde hvor du har mærket. Den lægte der viser "vandoverfladen" skal være så lang at den rager længere ud end båden bredde. Nu strammes en snor mellem lægterne, så har du også "vandet" langskibs. For hver ca. 50 - 80 cm kan du ved at bruge et vaterpas og en spritpen overføre "vandet" til skroget. Mellem mærkerne streges op ved at bruge en stålvinkel, så husk lige længden af vinklen inden du mærker op. Da båden er klinkbygget er det vigtigt at du også får sat mærker de steder hvor "vandet" skifter fra en planke til den næste. Vil du have dobbelt vandlinie (det er pænere), så læg en klods eller lign. på vaterpasset og gentag processen. Da skrogets sider jo ikke er en plan og lodret flade vil den dobbelte vandlinie ikke være lige bred, men det skal den heller ikke være, når båden ligger i vandet vil den syne lige bred i hele længden. Håber at ovenstående ikke virker som volapyk, men det er lidt svært at beskrive.

GN

Gert Nøjsen

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også