Skævbremsning


Hej Gør-det-selv folk

Jeg har en Hyundai Accent fra ´95 jeg har brug for lidt hjælp med.

Jeg har været til syn, hvor der var skævbremsning på 39% på baghjulene.
Godt så... Jeg tog på gør-det-selv værksted og skiftede bremsecylindre, bremsebakker og bremsetromler på begge sider (Reservedelene var købt hos Merkonomen). I samme omgang skiftede jeg bremserør over det hele undtagen til venstre baghjul (Da jeg simpelthen ikke kunne overskue at pille tanken ned også!).
Jeg har udluftet bremserne, og kørt rundt for lige at køre bremserne til.

Op på bremsestanden igen, og nu skævbremser den dælme 60%.

Ved let bremsning følges de to sider godt ad, men omkring ved 100 holder højre baghjul op med at bremse yderligere, hvor venstre baghjul fortsætter ved øget bremsetryk.

Har I nogle forlag til hvad der kan være galt? Jeg har jo skiftet hele systemet.
Jeg har ikke skiftet bremseslangerne - kan det være det?

Bilen har ikke ABS.

Håber virkelig I kan hjælpe, da jeg synes det ville være fesent at skulle aflevere den på værksted efter at have brugt 25 timer på at lave den (Første gang som gør-det-selv-mekaniker...).

Mvh Mikkel

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej

Har din bil en lastafhængig bremsereduktionsventil til baghjulene ?. For så er det måske her fejlen ligger. Den kan meget vel ligger oppe under tanken.

Skift nu de bremseslanger...de er sikkert 14 år gamle - og de kan give sig utroligt meget = mistet kraft til selve bremserne - uden at de ser ud til at fejle noget - på ydersiden.

Har du justeret de bakker i bag ordentligt ud i begge sider ?.

Med venlig hilsen

Vangsøe


Vangsoe

Ja, så er bremseslangerne også skiftet...stadig skævbremsning.

Jeg har ikke fundet nogen bremsereduktionsventil under tanken eller lign.

Dvs. ALT er skiftet fra hovedcylindren og ud.
Kan det være fordi jeg har samlet bremserne forkert? Fedt på bakkerne? Defekt hjulcylinder?

Jeg vil gerne lige understrege at bremserne bremser ligeligt op til 100 på bremsestanden, men efter 100 holder højre bremse op med at bremse yderligere, mens venstre bremse fortsætter op til omkring 160.

Jeg er ved at være kørt godt ud i tovene. Ethvert råd er velkomment, også selvom det kun er brainstorming.

Mvh Mikkel

Hvis ikke tromlerne er drejet ud, kan der være riller i den ene og ikke så meget i den anden. Derved får belægningen ikke anlæg til at begynde med, men kan formodentlig køres til
Jeg ville i dit sted udsætte bremserne for nogle kraftige nedbremsninger, selv om det er lidt voldtægt mod nye belægninger. Tror meget på, at det er løsningen.
Synes selv det er svært at få nye belægninger til at tage ordentlig til at begynde med.

Med venlig hilsen
ktm

 

Det tror jeg at jeg vil prøve imorgen.

Den bremsede dog skævt (som beskrevet tidligere) med de gamle tromler også.

Jeg skiftede nemlig tromlerne fordi jeg troede at det var fordi de var slidte.

 

halløj der kommer jeg vist lige ind i billede. som hyundai tekniker.
hvis den bremse lige op til et vist punkt hvorefter den forsætter i den ene side. er det næsten helt sikkert din regulerings ventil den er galt med. den sidder ude i motorrummet i højre side (modsat side af bremsehovede cylinder) du kan kende den ved at der går 4 rør ind i den. du kan vælge og købe en ny den koster ca 1000kr orginalt. eller også kan du prøve og lave den du har. dette gøres ved i bunden af den sidder der 2 bolte. der skal bruges en 24mm top til det. løsnen en af gangen. pas på for den sidder med fjeder. når den så er pillet af sammen med fjederen skulle du gerne ha en ventil med ud. den kan også sidde fast oppe i hullet tag den ud med forsigtighed med en spids tang. den ventil renser du med en fin stålbøst. der sidder sikkert lidt rust i den ene eller anden ende. den den skal være helt ren og kunne trækkes nemt op og ned i hullet på bolten. smør den med lidt kaliberfedt. håber det gav lidt mening ellers skriv. husk og udluft systemet bagefter.


og man kan godt skifte bremse røret uden og pille tanken af. bare man er lidt fiks på fingerne.

 do it youselv

Annonce
Yes sir <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>

Havde på fornemmelsen at det nok var reguleringsventilen (Da jeg jo efterhånden har skiftet alt andet). Der står godt nok på  www.hmaservice.com/ at man ikke må skille den ad, men hvis du siger at det kan lade sig gøre, vil jeg da forsøge det. Er den meget bøvlet at komme til, eller er det ikke sværere end at skifte f.eks bremsebakkerne?

Tak for hjælpen indtil videre alle sammen. Jeg skal nok melde tilbage senere om den bremser ordentligt.

Mvh Mikkel

Ps. Jeg forsøgte mig med at skifte bremserøret i venstre side, og fik da også røret op over tanken, men jeg blev overmandet til sidst og gav op :)

 

hej
det er ikke så svært. bare sørg for vende alle delene rigtig. korrekt at man ikke må skille den af. meen det sker der altså ikke noget ved. hvis man vel og mærket gør det ordenligt. nu kender jeg ikke din baggrund og hvad viden du har om biler. men kan du skifte bremsebakker burde det her også kunne lade sig gøre.

det sværterst kan være og få løsnet de 2 bolte. men skru rørerne af og sæt ventil i en skruestik. så er det til og ha med og gøre. husk og sætte rørerne de rigtig steder igen.

 do it youselv

Tak for hjælpen.

Jeg vil i første omgang forsøge at reparere den, da den billigste jeg kunne finde koster 1500,- incl moms.

Mvh Mikkel

 

så meget koster den ikke ved hyundai det er jeg næsten 100% så skal den da være steget i pris. mener den ligger på 800+moms. men kan da lige tjekke det i morgen. så har du da en pris hvis du kan lave den

 do it youselv

Du må meget gerne checke hvis du har tid.

Dem jeg talte med ville have 1200 kr + moms...

Det var hyundaiforhandlere

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis