Tilmelding af lystfartøj i skibsregisteret

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvilken fordele der er ved at ens båd
bliver tilmeldt skibsregisteret.

Med en pris på 6.000 kr. for fritidsfartøjer (også ved ejerskifte) må der da
være nogle fordele.

Mvh
Peter

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja, for statskassen!
Georg

Den er sandsynligvis endt i skibsregistret fordi båden måler over 5 bruttoregiston, som er et rummål, og fordi långiver har forlangt det.

Det giver 2 fordele: som langturssejler er det et bevis for ejerskab over for andre landes myndigheder. For det andet virker registret som en slags tinglysningskontor d.v.s. kun gæld i båden registreret her kan gøres gældende.

[i:]M/S Fri[/i:]
Dansk Skibsregister (DAS)

I Skibsregistret (DAS) skal optages alle danske passagerskibe, handelsskibe, fiskefartøjer, stenfiskefartøjer og fritidsfartøjer med en bruttotonnage på 20 eller derover. Skibe med bruttotonnage mellem 5-20 kan begæres optaget.
Betingelse for optagelse er, at skibets ejer er dansk eller omfattet af De Europæiske Fællesskabers regler om etableringsret, arbejdskraftens frie bevægelighed og udveksling af tjenesteydelser, jf. sølovens § 1 og 2, dog kan ikke-danske skibe der bareboatbefragtes af en dansk reder optages i DAS. Ligeledes kan et dansk skib registreret i DAS bareboatbefragtes til fremmed flag af en ikke-dansk reder med den virkning, at skibet forbliver i det danske register samtidig med, at skibet på grundlag af en befragtningsaftale midlertidigt optages i et udenlandsk register.

Arbejdet i DAS kan sammenlignes med det, der udføres i matrikelstyrelsen og på tinglysningskontorerne. Når et skib optages, bliver det officielt et stykke dansk territorium, hvor dansk ret gælder, og hvor der er ret og pligt til at føre dansk flag. Det får tildelt kendingsbogstaver (en matrikel-betegnelse). Der er herefter mulighed for at foretage rettighedsregistreringer (pantsætninger, udlæg, brugsrettigheder m.v.)

Du kan sende e-post til Skibsregistret, hvis du ønsker at få flere oplysninger.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Det koster 100 kr. at blive framedlt DAS, så hvis man ikke sejler langfart, eller har planer om det, er det ikke pengene værd.

GK

Gert Kjær
s/y Grog
www.grog.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis