Tip - Ledninger fra mast

I både med mast på ruftag får man efterhånden et værre rod af ledningsgennemføringer fra fra masten gennem ruffet af mere eller rettere sagt mindre vandtætte dæksstik i takt med at ønskerne til udstyr bliver virkeliggjort.

En billig bordgennemføring i nylon med krave og 1½" slangetilslutning købes og sættes gennem ruffet i et af de gamle ledningshuller med slangestudsen opad og tætnende silikone under forskruningen.

Den rummer let en 5 ledninger, som samles med mastens tilsvarende over dæk med samlinger forskudt lidt fra hinanden, men sådan, at de er lige lange og danner en stående bugt. Inden ledningerne samles krænges en stump cykelslange med længde som ledningsbundtet over slangestudsen.

Resultat: Man slipper for en masse uskønne ledningssamlinger under dæk ved mastestøtten samt færre gennemføringer i ruffet. Grundet den stående bugt af ledninger med cykelslangeovertræk en vandtæt, men ventileret gennemføring. Nem demontering om vinteren, hvor man blot lader cykelslangen sidde beskyttende om det afmonterede ledningsbundt over dæk.

Cykelslange udsat for sol og vand er ikke det mest holdbare, men holder normalt en sæson.

m.v.h. M/S "Fri"

[i:]M/S Fri[/i:]
0 svar
 Følg tråden
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis