Uden mad og drikke

På fredag er det sommerferie,og så skal familien på den 3 sejlerferie i
Frønsen. Med to voksne og 3 børn i alderen 5, 8 og 12 går der nogle madvare
til.
Vi har en køleboks på 20 - 30 l og resten af fødevarene skal opbevares ved
"salontemperatur" Så kød, pålæg, mælk og ost kan blive kølet ned. Grønsager
og brød må ligge udenfor.

Hvordan er erfaringerne med dette?

Jeg hørte til et fordrag at fx æg kan opbevares udenfor køleskab hvis man
drager over atlanten ved salontemperatur, blot de opbevares mørkt og vendes
regelmæssigt.

Kartofler skal også opbevares mørkt.

Nogle gode fif?

--
Venlig hilsen
Michael Pedersen

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Skal I da over Atlanten?

Tore

Dafne

Nej ikke iår. Men drømmen er der!

-Vi kan lide at ligge for svaj.
-Jeg vil hellere bruge penge på båden end på dyre foretninger der ligger
i havnen.
-Vi synes det er sjovere at sejle end at skulle proviantere hele tiden
-Der er en udfordring i at lære om de gamle måder at opbevare madvare
på. Der er megen viden der går tabt når køleskabs
producenterne kommer på banen.
-Måske smager maden bedre hvis den opbevares på andre måder end i et
køleskab.

Venlig Hilsen

Michael Pedersen

Værsgo - et lille fif.

På sommerturen holder bl.a. grøntsager sig betydeligt længere hvis de
opbevares i et grøntsagsnet med luft hele vejen rundt.
Særlig citrusfrugter kan ikke lide at ligge mørkt/fugtigt - da mugner de ret
hurtigt.
Vi bruger et net á la søgelændernet under kahytsbordet.
- Det virker!!!

Æg behøver I ikke spekulere ret meget over den første uges tid.
--
Hilsen Anders Funch Nielsen

_/) _/) Rigtige Bornholmere sejler selv _/) _/)

Hej "jord" omsejlere....

Der er dem der HAR et køleskab, og så er der dem der IKKE har et køleskab...
Jeg hører til sidst-nævnte gruppe, og har aldrig savnet et... Det handler
bare om at købe ind efter det! -Tag nu f. eks. smør! Køber du Kærgaarden, og
stiller det på en hylde, går der ikke lang tid før det skal hældes på
brødet. Men køber du i stedet for Lurpak smør, som normalt er stenhårdt, så
passer det med at det er lige tilpas når det ligger fremme. Diverse pålæg
når vi altid at spise før det bliver dårligt. Men selvfølgelig kan dette
ikke lade sig gøre, hvis man absolut skal have 10 forskellige slags, men så
må man jo nøjes med lidt mindre... Mælk er alligevel noget rod at gemme på,
for de er utætte, og ikke så fede i høj søgang. -Og med 3 børn skulle i jo
nok kunne sætte mindst en liter mælk til livs om dagen alligevel!
En anden ting er det rent praktiske:
For det første koster et køleskab TEMMELIGT meget at få sat i!
Motoren koster vel omkring 3000-4000 kr. -Det er jo til at holde ud...
Boksen koster vel, hvis man da ikke bygger den selv, 500 kr....
Men batterierne!!! Uhhh.... Det er nogle store kale man skal have for at de
skal kunne trække et køleskab...
Men HAR man allerede et køleskab er det stadigvæk ikke lutter lagkage. Man
er afhængig af at have strøm i land i hver evig eneste havn man kommer til,
og knurrebassen skal helst startes på turene også! -At ligge for anker er
tit problematisk, måske er man nødt til at slukke køleren.... -Og så er det
jo et fedt!

Men OK! -Al respekt for dem der har anskaffet sig det "uundværlige"
køleskab... -De plejer at være usædvanligt flinke til at byde på en KØLIG
øl, for tit og ofte er det alligevel det eneste de har i det! -Og man kan
sgu købe MANGE kolde øl for prisen for et køleskab...

Men altså er mit råd, at man sagtens kan klare sig uden, eller i hvert fald
planlægge sine indkøb efter det! -God sejltur!

mVh
Lasse Rønlev

Hej Michael og I andre

Vi er netop kommet hjem fra tre ugers sommerferie med to børn ombord i en
B31 sejlbåd, vi har ikke køleskab, har aldrig haft køleskab, og agter heller
ikke at anskaffe et. Et par fif:

- selv om man ligger meget for anker, så passerer man af og til havne i
dagtimerne, så stop én time, køb frisk mælk, pålæg etc, og fråds mens det er
frisk, men sejl til et fredeligere sted inden havnefogeden melder sin
ankomst.

- ved starten hjemmefra, så medbring en "termoboks", jeg har selv lavet en
(2 lag 4 mm krydsfiner med ca. 5 cm fugeskum i mellem) den passer mellem
masten og køjen, og rummer ved starten på ferien 2 l frossen letmælk, en
portion frossen "færdigret" - iår stegt småkød, en portion frosset fersk
kød, og en portion ikke frosset færdigret iår koteletter, samt forskelligt
ikke frosset pålæg. Fidusen er så, at den første dag spiser man den ikke
frosne færdigret, næste dag det frosne ferske kød, på trediedagen den
frosnefærdigret med den nu næsten tøede iskolde mælk til. I hele perioden
har mælken og de andre frostvarer holdt pålægget koldt. På 4 dagen bliver
den medbragte røgede snitte fortæret, og først nu er vi afhængige af indkøb.

- den omtalte termo kasse anvendes derudover som kølebeholder ved fornuftige
indkøb af frosne grøntsager, frosset kød og mælk og pålæg.

- derudover medbringer vi som yderste reserve et antal måltider bestående af
oksekød, kalkun, og svinekød i "massive klumper" på dåse (jeg har desværre
aldrig set dette i DK, men i Tyskland findes det i de fleste supermarkeder)
fidusen ved disse dåsevarer er, at de er neutrale i smagen og ikke
indeholder en masse sovs, så med et lille udvalg af kryderier, UHT fløde
etc. kan man faktisk få et sobert måltid ud af dem.

- æg, brød, smør klarer sig med rimelighed en uge, hvis man finder de
friskeste eksemplarer.

Således overlever vi (og jeg må med skam melde, at det som regel lykkes at
øge vægten i løbet af en sådan ferie!!!)

Med sejlerhilsen

John

Hej MP

mange både har et rum under dørkbrædderne. et såkaldt kølsvin. Dette er forbavsende velegnet som gratis køleboks ( bedst med strømmende vand omkring kølen )

Rummet kan på let gør/det/selv/måde forsynes med funktionel luge i dørken og passende opdeling til drikkevarer, Kærgaarden m.v.

m.v.h. M/S "Fri"

[i:]M/S Fri[/i:]
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis