Faxe Go- extrem mat gulvlak bliver blank!

I december 2008 fik vi vores gulve behandlet med Faxe lud - af typen: Vidunder og derefter fik gulvet 3 gange Faxe Go-lak ekstrem mat. Resultatet var til UG, men det skulle hurtigt vise sig, at gulvet ikke var til andet end pynt!

Efter første gæstebesøg var gulvet blevet blankt i pletter især under spisebordet. Resten af gulvet bar præg af "streger", hvor der var gået, (som om vi havde brugt et viskelæder her og der). Vi forsøgte efterfølgende at fjerne en sort streg med vand på en blød klud. Der hvor vi gned, opstod blot en ny blank streg, som ikke kunne fjernes. Vi går aldrig selv med sko indendøre, men det har vist sig, at selv vores indesko, laver slidmærker i lakken.

Vi kontaktede Faxe, der sendte deres repræsentant. Han fik en prøve af luden og den restlak, vi havde tilbage med til deres laboratorium. Her fandt man ikke noget galt med lakken, ej heller på prøven, hvor Faxe havde forsøgt at gnide med både jernrør og ledning, uden at det kunne ses på lakken, påstod man. Alligevel opfordrede Faxe os til, at vi lakerede nogle kvadratmeter om, med samme type lak, men fra en ny dunk, som Faxe udleverede. Det viste sig ved brug, at denne lak ikke var spor bedre, end den vi havde lakeret med. 

Faxe har nu opfordret os til at prøve en lak fra en anden leverandør: Junkers Blitsalak! Mon nogen kan anbefale den? Vi vil jo nødig stå i samme situation!

For god orden skyld har Faxe ikke afvist vores klage, det selvom at man ikke har fundet fejl i lakken. Man har tilbudt os en dekort, uden vi dog kender størrelsen og hvad den omfatter!    

Mvh
Andi
 
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg vil jo umiddelbart vove at påstå, at gulvet ikke har været rigtigt tørt, før det har fået lak. En dårlig vedhæftning vil ikke kunne ses umiddelbart, men først ved brug.

Det kunne også forklare, at de ikke har fundet problemer i lab., ligesom den nye lak hos Jer heller ikke kan ændre på en "dårlig bund".


Mvh.

Jan R.
Vi har netop forsøgt at gnide under sengen, med en hærdningstid på 2 mdr, for at udelukke, at gulvet var taget i brug for tidligt. Men også her opstod der gnidmærker i lakken. Der er fin vedhæftning af luden, og altså ikke som du skriver tale om "dårlig bund". Det er en prof. håndværker, der har slebet gulvet og efterbehandlet det.  

Hej igen,

Det er ikke det, jeg mener. Jeg mener, at gulvet ikke har været ordentligt tørt, før der har fået lak - og dermed ikke hæfter lakken ikke ordentligt på træet.

Har set det i flere tilfælde (desværre også på eget arbejde )


Mvh.

Jan R.
Gulvet blev vasket flere dage før end det blev slebet ned, og derefter stod det et døgn inden ludbehandlingen. Så nej det er ikke det, der er problemet! Du kan også sætte tape på lakken uden at det følger med. Faxes mand har også sagt, at det har en fin vedhæftning. Problemet er blot at det bliver helt blank, når nogen træder på det!!!Og derfor ønsker jeg at vide, om nogen har kenskab til Junkers Blitsalak? Det er Faxe der har anbefalet denne lak!!

........... der er kun det galt at I har valgt en mat lak ,  man ser det samme hvis man har lakeret noget med syrehærdende lak , glans 10, og det bliver udsat for slid , så bliver det også blank ...... hvad sker der med en mat autolak som man polerer på ?????  ............. den bliver blank ............   det samme sker her .......... brug en halvblank lak ............................

bare en gammel malers erfaring ......... 


....god arbejdslyst..

....... g.lykke...........
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også