Lecanødder i krybekælder uden klappelag

Hej,

Jeg har lige fået tømt vores hulmur for lecanødder og erstattet med rockwool, og har derfor mange poser med lecanødder. Vi har også en krybekælder som er uden klappelag. Tænken var at tage disse mange poser med leca nødder og fordele jævn i krybekæderensgulv som en slags klappe lag. Er det en god ide?

På forhånd tak,
 
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Et lidt sent svar, men jeg håber at det går:

Lecanødder i krybekælderen vil have en lille isolerende effekt, men erstatte et klappelag kan det ikke, fordi det ikke standser vanddamp eller radon  fra jorden. En membran under lecanødderne vil nok aldrig blive tæt.

Formentlig er din krybekælder  ventileret udefra med ventilationåbninger, som skal holdes frie, ellers risikerer du råd og svampeskader i husets gulvkonstruktion (træ?) På grund af ventilationen vil lecanødderne kun isolere meget lidt, men på den anden side skader de heller ikke..

Hvis det skal laves rigtigt, er det bedst at fjerne gulvet i huset, støbe et nyt gulv i krybekælderen (husk membran mod radon), Isoler selve gulvet i huset med mindst 20 cm rockwool eller glasuld over krybekælderen og op mod det nye gulv, ny dampspærre (der har nok ikke været nogen i forvejen) og læg nyt gulv på. Husk at krybekælderen stadig skal være ventileret nedenunder isoleringen.

Alternativet til at fjene gulvet i huset er, at du ikke bekymrer dig om klappelaget i krybekælderen fordi du dårligt kan komme til at støbe, hvis ikke gulvet fjernes, men isolerer gulvet i huset fra krybekælderen, hvis du kan komme derind. Så sparer du på varmen og undgår fodkulde.

Der er link til rockwools vejledning til krybekælderisolering på nedenstående hjemmeside.

Et større projekt, men der er nok ikke rigtig nogen vej udenom, hvis du vil forbedre dit hus.

Se iøvrigt "www.sparenergiogpenge.dk, invester lidt og spar penge, isoler dit gulv"
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis