Projekt anlæg i scooter

Davs Folkens
Her for leden dag købte jeg et defekt Logitech x-530 hvor knappen til at skrue op for anlægget var knækket af på højtaleren. Købte det fordi dengang det spillede lød det MØJ godt,

Projektet går ud på at pille alle højtalerne ud monterer det på en plade som skal ligge i hjelm rummet på en scooter.
Anlægget fejer ikke noget ud over den knap der mangler.

Men hvordan får jeg anlægget til at fungere uden den skru op knap?
Jeg behøver ikke at kunne skrue op og ned for anlægget, den skal bare står på Max, så kan jeg selv skrue op og ned via fks. mp3 afspiller

Lidt billeder for at illustrere:

http://i42.tinypic.com/25icaxh.jpg
Bagpladen

http://i41.tinypic.com/wks6e0.jpg
Knappen til at skrue op og ned for skulle have sidet imellem tænd knappen og udgang til høre telefoner

http://i39.tinypic.com/23sig5.jpg

Stikket der ligner et til en pc skærm, skal bag i suben

http://i43.tinypic.com/2qc3r7l.jpg
Knappen til venstre er til at skrue op for bassen, stikke til højre kommer fra højtaleren der styre det hele

http://i40.tinypic.com/2ekrvyx.jpg
230v kommer ind, er det så 12v der kommer ud til printpladen?

http://i43.tinypic.com/rura00.jpg
Den ledning der er pakket ind i noget sort er plus og minus til bassen.

http://i42.tinypic.com/2ptt37l.jpg

Printpladen

Håber virkelig der er en der vil hjælpe mig på vej
Vh Peter

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Glem det!

Beklager den haarde udmelding, men chancen for success er meget lille. De hoejttalere er helt sikket optimeret for at sidde i det kabinet de sidder i, saa den eneste loening jeg ser er at integrere de komplette enheder i dit projekt....

Men hvis det kun er for at larme, saa soerg for at bygge et kabinet der er opbygget paa samme maade som hoejttalerene er opbygget (dvs hvis kabinetterne er uden 'basreflex' saa skal kabinetterne ogsaa vaere helt taette og hvis der er en 'basreflex' skal du lave en 'basreflex' port der er identisk).
Jeg ville dog aldrig selv forsoege saddan et projekt, ville foretraekke en styrthjelm med indbyggede hoejttalere i stedet for (taenk dog paa trafiksikkerheden hvis du ender med denne loesning, du skal kunne hoere den omgivende trafik)

/Hideout (der arbejder med akustik til daglig)


 

Prøv at finde ud af, hvilket potentiometer, der har siddet der tidligere. Det er en rimelig simpel operation at udskifte det.

Eftersom du vil placere det under sædet, betyder lydens kvalitet jo næppe det store for dig og jeg ser derfor ikke noget problem i at sætte højttalerne på en plade.

Du skal dog være opmærksom på, at de efter al sandsynlighed vil spille temmelig lavt og kvaliteten være ringe, som hideout også påpeger.

Planlæg positivt - konsekvensberegn negativt. 

Tak for svarene

Hideout: Har tænkt mig at bygge en kasse i samme størrelse som den originale sub kasse, som så kommer til at passe i hjelm rummet. De små højtalere kommer så til at side i en form for plade, eller hvad jeg nu lige finder på..
Foresten sub'en er med bassreflex

Franke: Jeg er lidt på bare bund, ved ikke hvordan det originale potentiometer så ud har kun stikket det skulle side i at gå ud fra..

Tror i måske det er muligt at det kan køre på 12v eller skal den have 230v?
Anlæget er kun ment som spas, det er ikke meningen at det skal spille mens jeg køre men kun til noget scooter træf og sårn
Prøv at tage et billede af området på http://i41.tinypic.com/wks6e0.jpg men hvor man ser printpladen tydeligere (forestil dig, at du har billedet foran dig og vipper det til højre om den lodrette akse - giver det mening?)

Måske kan det give et bedre overblik.

Planlæg positivt - konsekvensberegn negativt. 

Ja der er godt nok ikke meget tilbage.... Ikke til at se, hvilken type, der har siddet der.

Du skal nok prøve at søge efter et diagram. Så kan det lade sig gøre at finde en erstatning. Måske kan du finde det på nettet.

Hvis du finder et, må du smide det op her,så skal jeg nok se på det.

Planlæg positivt - konsekvensberegn negativt. 

Hvad så hvis jeg bare bruger højtalerne? kan bassen godt køre på en alm udgang?

Selvom jeg bestemt ikke har den store forstand, vil jeg give et par hint(hvis du retter dig efter dem er det på eget ansvar):

1. Den transformator du viser på billedet har 12 v som udgang (formentlig), dvs. du burde kunne få "liv" i dyret ved at koble scooterens batteri direkte til.

2. Potentiometret er en variabel modstand, hvor udgangsstillingen er ingen modstand. (Og når du drejer det mod modstand - dæmper du). Jeg ville prøve at forbinde de to forbindelser (som jeg ikke kan se på dit billede) direkte, og se hvad der sker.

3. Volume: Når du har sådan noget udstyr tilsluttet din pc - lydregullerer du to steder: a: På din PC, og b: På volumen. Men du kan også nøjes med PC. Og derfor  - hvis du bruger en højtalerudgang på din MP3 -  så kan du skrue ned på denne.

4. Hvis du kun bruger højtalerne mangler du en forstærker, og så er projektet f.eks. noget med også at sætte en bilradio på.

Skal du så skære huller til lyden på scooteren, eller hvordan havde du tænkt dig, at det gav andet end "kildren i røven"?

Hvis anlægget æder mere end scooteren lader - ja så skal du jo trække hjem.

Hvis du kortslutter - så er der nok effekt i batteriet til at det kan "smelte" en skruetrækker - og hvis du "overforbruger" er der eksplotionsfare.

Jeg føler mig lige nu som ham som reklamerer for flerefagfolk.tak (og nej - jeg kategoriserede ikke dit spørgsmål under "dumme Kamilla"


There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

prøv at se på youtube under bumbox.

der kan du se alle de muligheder på to hjul.!!!

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis