Omfang af vådzone

Hej

Badet er 7kvm, skal renovere og huset er 50 år gammel.  har læst forskellige meninger om vådzonen...

- Er området bag, ovenpå og siden af håndvasken vådzone? Nogle siger ja og andre nej
- Skal have en brusevæg af glas med forhæng - Hvor højt op går vådzonen? Hvor meget ud af ved bruseforhænget skal vådzonen gå? Hvis brusevæggen er 80 dyb; nogle mener +50.... andre 0 (0 gælder vel kun for helt lukkede brusekabiner? vi skal have en side med glas og den anden af forhæng og de to resterende af fliser


kh. hilsen Mr. GDS 0
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Her er en god beskrivelse - kig specielt under punkt 2 hvor der er nogen gode tegninger der forklarer detaljerne du efterspørger.

http://www.alfix.dk/dk/dk_regleranvisninger/regler_byogbyg200.htm
Selvom det ikke i alle tilfælde er et KRAV at man overholder nutidige regler når man renoverer gamle bygninger, så er det altid en god ide. Herudover så er det meget fikst hvis du får en vandskade at du har en stor vådzone. Så hvis man vil være på den HELT sikre side (også lidt mere end hvad moderne krav er, så kan man gøre flg):

Jeg vil mene: min 50 cm på hver side af vasken, hvis du har et reelt vaskemøbel, så 50 cm på hver side af møblet, og helt ned til gulvet. Dette gælder for så vidt for ALLE haner.
Herudover hele gulvet, hele brusekabninen op til loftet, og lav et lille trin eller lign ved døren som du også sørger for at tætne.
Har du badekar, så hele væggen fra gulv til loft op til 50 cm fra hver kant af karet.
Er der vaskemaskine i rummet, så også området bag maskinen, og har du en vandbaseret håndklædetørrer eller en radiator, så også området hvor disse kan smide noget vand.


Pointen er ikke at irritere dig over hvor meget man egentligt skal tætne, men at sikre sig selv imod at vand ikke kan trænge igennem til andre bygningsdele.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Twist

Jeg er enig i "Selvom det ikke i alle tilfælde er et KRAV at man overholder nutidige regler når man renoverer gamle bygninger, så er det altid en god ide." - men det er mere lovkrav kontra meget godt at sørge for.... gode idéer. Vi skal jo sælge huset en dag og i fugtzonen vil vi opsætte glasvæv. Glasvæv er jo umuluigt at anvende til vådzoner.


kh. hilsen Mr. GDS 0
og vi er dermed ikke interessetet i fliser omrking håndvasken. Kun fliser på gulv, 10 cm og af kanten og i brusekabinen....


kh. hilsen Mr. GDS 0
Hvorfor er glasvæv umuligt at anvende til vådzoner?
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
Det er det som jeg har fået at vide her på foraet. Hvis det ikke er det; har du henvisninger til at det er tilladt og i såfald hvad man skal gøre? Væggene er af beton/puds...


kh. hilsen Mr. GDS 0

I bygningsreglementerne stilles der særlige krav til gulv og vægge i den vandbelastede del af vådrum. For at gøre dette begreb operationelt, opdeles vådrum i to zoner afhængigt af vandbelastningen. Zonerne betegnes vådzone og fugtig zone.

Vådzone

Vådzonen omfatter den del af rummet, hvor der jævnligt optræder direkte vandpåvirkning. Her stilles de strengeste krav til konstruktioner, materialer og overfladebehandlinger. Vådzonen omfatter hele gulvet, de nederste 100 mm af alle vægge samt vægge ved bruseniche, badekar og håndvask med brusearmatur. Vådzonen på vægge går helt til loft. I særligt høje rum kan området over normal loftshøjde, dvs. mindst 2,3 m, dog betragtes som fugtig zone.

Anvendes fastmonterede skærmvægge, der slutter tæt mod væg, afgrænser disse vådzonen på væggene, se.

I bryggers, vaskerum mv. med gulvafløb, men uden vandpåvirkning af væggene, omfatter vådzonen gulvet og de nederste 100 mm af alle vægge. Der stilles ingen krav til den øvrige del af vægoverfladerne.

Små vådrum
I små vådrum, dvs. vådrum med et areal mindre end 3,25 m2 eller med en bredde på 1,3 m og derunder, omfatter vådzonen alle vægoverflader.

Fugtig zone

Fugtig zone er vægområdet uden for vådzonen. Også her må der påregnes større påvirkninger end i boligens øvrige rum, fx fra stor relativ luftfugtighed og lejlighedsvis vandpåvirkning.

Der stilles derfor også i fugtig zone skærpede krav til materialevalg og konstruktionsopbygning

linket her viser tydeligt de forskellige zoner med tydelige skitser og mål
http://www.balslev.fo/UserImages/File/Lip/LIP-VS30_vandt_bembran.pdf

Jeg havde netop også tolket reglerne sådan, at området omkring håndvasken netop KUN er vådzone, såfremt armaturet er forsynet med en bruser - eller er det mig, der fejltolker ordet "brusearmatur"?

<p>For første gang ejer af egen bolig - så skal det sgu gøres ordentligt ;-)</p>
Jf. "By og Byg anvisning 200 - Vådrum", så står der (under figur 4 side 13): "væg ved håndvask medregnes kun til vådzone, hvis der er armatur med bruser på håndvasken". Så du har tolket korrekt.
Apropos "Anvendes fastmonterede skærmvægge, der slutter tæt mod væg, afgrænser disse vådzonen på væggene, se." - Hvordan definerer man fastmonterede skærmvægge?

Er det fx. nok med glas og bruseforhæng? etc.


kh. hilsen Mr. GDS 0
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også