Udnyttelse af radiatorer

Hej forum,

Jeg prøvede at fortælle min gamle mormor at det var en rigtig dårlig ide at "spare" på varmen ved at kun holde 1 radiator i gang til opvarmning af hele lejligheden, på grund af målerene. forgæves......

Men hvordan forholder det sig i et hus hvor der ingen målere er?


<p>&#160;Man kan ikke ødelægge noget der allerede er gået i stykker!</p>
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
tjaa. En radiator der skal opvarme det hele vil sanlynligvis ikke kunne afkøle vandet, så løber der varmt vand ud igen. Det er et problem hvis du har fjernvarme, men med eget fyringsanlæg ligegyldigt.
For at fyre økonomisk skal radiatoren altid være mærkbart koldere ved udløb. Så hvis det er muligt kan man da godt nøjes med en radiator, og leve med dårlig varmefordeling. Huset vil nok være bedst tjent med varme overalt.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
http://www.forsyningen.dk/index.php?ID=705&lang=da

Tænd for alle radiatorer
Det er bedre at tænde lidt for alle radiatorer i et rum end at skrue voldsomt op for en enkelt. På den måde udnytter du det varme vand fra fjernvarmen bedst.
Fjernvarme er et genbrugssystem, hvor du får varmt vand ind i huset, trækker varmen ud af vandet og sender det afkølede vand retur til fjernvarmenettet.
Jo mere du kan afkøle vandet, jo mindre vand skal vi pumpe ud i systemet - og jo mindre energi bruger vi i fjernvarmenettet.

Den bedste udnyttelse af vandet er at have så mange radiatorer som muligt tændt på samme tid. Så løber det varme vand en lang tur gennem boligen og bliver effektivt afkølet.

Tjek din radiator
Det er meget enkelt at tjekke, om radiatoren fungerer godt. Mærk efter - den skal være varm i toppen og kold i bunden.
Hvis der lyder en rislende lyd, kan der være luft i radiatoren. Åbn for den lille skrue og lad luften sive ud. Husk at holde en klud under.

Hold radiatoren fri
Radiatoren er verdens dyreste tørretumbler. Den billigste måde at tørre tøj på er at hænge det udendøre - eller at hænge det i et kælderrum.
Du udnytter varmen bedst, hvis du sørger for, at gardiner og større møbler ikke skærmer for radiatoren.

Afkøl vandet med mindst 25 grader
For at sikre en god udnyttelse af energien, har Frederikshavn Varme A/S bestemt, at forbrugerne skal afkøle vandet med mindst 25 grader i gennemsnit over året. 2008 er et indkøringsår, men fra 2009 opkræver forsyningen et tillæg hos de forbrugere, som ikke afkøler vandet med mindst 25 grader
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis