Stiklinger vin

Hej.

Vi skal have lavet en del stiklinger af vores vin. Men hvornår skal de laves? - De skal jo klibbes lige under 'skud-punktet, men men på hvilken tid af året?
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vindrue er en af de nemme kulturer, der kan formeres det meste af året. Men ifbm. vinterbeskærringen senest i marts er det muligt at formere vin på samme måde som andre træagtige stiklinger :
  • De nye skud fra sidste sommer beskæres og skæres op i ca. 20 - 40 cm. lange stiklinger.
  • Hver stikling skæres lige over knoppen med et skråsnit.
  • Skær eventuelle knopper væk undtagen den øverste.
  • Stik stiklingerne i jorden fx. i en drivbænk, så den øverste knop rager 2 - 4 cm. op over jorden.
  • Giv stiklingerne vand så de ikke tører ud.
  • Beskær vinplanten i løbet af sommeren.
  • Næste forår kan de plantes ud.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis