OVervejelser omkring gulvvarme

Badeværelset i et 60´er hus skal renoveres og overvejer gulvvarme ifm. nye gulvfliser.

Vil lige vende elvarme kontra vandbaseret varme. ved at vandvarme er billigere i drift.... men er det ikke billiger, simplere og nemmere at anlægge ikke?

Generelt; er det ikke noget med at gulvvarme er kun anbefalelsesværdigt at anlægge i velisolerede, derved nye huse? 


kh. hilsen Mr. GDS 0
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det nemmeste er klart at anlægge elgulvvarme. Men det vil koste boksen og varme huset op med det. Men da det kun er et badeværelse du skal have renoveret er der jo ikke de store ben i lige og grave det bette kun jord ud af det rum og så få isoleret ordentligt op, til anlæg af gulvvarme.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

når det nu er et dæk, og ikke en direkte sokkel, skal du nok ikke regne med alm. gulvvarme, men istedet bruge el. Du har ikke mulighed for at hugge af det eksisterende betondæk, da risikoen ved det er alt for stor. Alternativt kan du hæve gulvet 5-10 cm, så det er muligt at lave gulvvarme(vand), men udførelsen af elgulvvarme er noget nemmere og meget billigere i dit tilfælde, omend en dyrere løsning på lang sigt...

tjah - så vil jeg påstå, at du har et armeret lag på 10-12 cm og afretningslag på resten. Har flere gange været med til at banke et sådans gulv op - man fjerner afretningslaget og støber nyt med gulvvarme i.

Afhængig af din varme-konstruktion kan gulvvarme dog give lidt udfordringer for varmesystemet, hvilket du skal have din vvs'er med på!

 


Mvh.

Jan R.
Du siger at der er kælder under badeværelset. og hvis der er lofthøjde nok! Du er lavdetselv'er, -tør du så prøve følgende? Spænd varmeslanger op under dækket i kælderen med f eks kabelbøjler, så tæt på betonen som muligt, isoler med helst 100 mm på loftet i kælderen. Tilslut dit varmeanlæg, og du har gulvvarme. Lav nyt loft på arealet. Prøv det!
.

Venlig hilsen
Knud
Annonce
I kælderen er lofthøjden kun cirka 1,85, da der er en masse synlige rør i loftet....

Tror denne diskussion tæller mest for at vi droppe ideen...

Hvor meget højde kræver elgulvvarme? altså tykkelse? på den anden side når man nu skal udskifte fliser og man skal sælge en dag, så vil et nyt badeværelse med gulvvarme jo tælle op....


kh. hilsen Mr. GDS 0
Hvis badeværlset ikke er ret stort, kan du lave gulvvarme med 10-12mm slanger, og så med varmefordelingsplader kan du lave det i dit afretningslag. Hvis du ikke er intereseret i varm loft i din kælder, skal du isolerer det (nemmere sagt end gjordt med den loft højde).

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

hej fwm

hvad mener du med gulvvarme med 10-12mm slanger, og så med varmefordelingsplader kan du lave det i dit afretningslag?? er det så både vand- og el-varme?


kh. hilsen Mr. GDS 0
Så laver du det kun som vandbåret gulvvarme.
Slangerne skal ligge tæterer end med 20mm slanger, nok med 10 cm afstand.

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

men hvad mener du med varmefodelingsplader?


kh. hilsen Mr. GDS 0
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis