Nyt ståltag

Jeg er ved at overveje nyt tag til huset, det gamle etanit er for dårlig til at renovere og har ikke mulighed for at ligge tegl på da konstruktionen ikke kan bære det.

huset er fra 64 og tag fladen er på 130 m2 og taget lige så gammelt, jeg vil derfor lige høre om der er nogen her hinde der har nogle gode forslag til hvordan og hvorledes jeg bedst griber det an, er sådan set ikke i tvivel om hvad for noget tag det skal være men nærmer med opmåling,undertag og udluftning.

er også meget intra i at høre om der er nogen der kender til priser på ståltag da jeg er lidt presset økonomisk.

håber der er nogen der har nogle gode råd
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Stålplader kan fåes ned til 60,- pr. m2 alt efter profil osv.

Profilmetal og planja er efter min mening, noget af det bedste på markedet.

Personligt ville jeg ALDRIG bruge stål på mit hus, eneste jeg ville overveje det på, er på et skur.

Men nu skriver du at du er økonmisk presset, så måske derfor valget er faldet den vej.

Hvorfor ikke smide nye eternit plader på ?

Så slipper du også for at lægge undertag, og får et pænere tag.

ville heller aldrig smide ståltag på beboelsesejendom. Vi monterer det fra tid til anden på arbejde (tømrer) men det er primært på lader, stalde, skure osv.

Det forårsager en hel del kondens, hvorfor du skal have et undertag der er 100% tæt - så måske dine gamle eternitplader ikke kan bruges som undertag?

Men det er hurtigt at monterer og de fåes i længder der passer til dit tag.

Hej Nokke,

Er det nødvendigt at skifte det - eller kan det holde et par år endnu? Hvis sidstnævnte, så vent og gå på jagt efter gode tilbud på nyt eternit-tag. Du kan evt. være heldig at finde et konkursbo eller andet, der har noget liggende.

Ingen tvivl om, at med den kapacitetsstigning, der har været de senere år indenfor byggebranchen, så kommer der gode tilbud på materialer i år!


Mvh.

Jan R.
Ja for første gang har jeg så fået et svar jeg kan bruge til noget"kondens" også den eneste ulempe jeg kan se, man kan jo få dem i mange afskygninger og farver så om det er pænt eller ej er vej de "håndværker øjne" der ser på det.
Ville også gerne have etanit på igen og er også blevet tilbudt brugte plader, men har fået afvide at det er noget juks at ligge gamle plader op igen, men kan jeg få nye plader som passer til de gamle lægter og mål? ikke fordi det er noget problem at lægte om :)

tak for de gode råd, værd at tage med ;)

Kondensen er ikke noget videre problem, blot du sørger for god udluftning i top og bund.

Har hjulpet med at montere et ståltag (simpelt og hurtigt) ovenpå eksisterende eternittag for ca. 10 år siden - det ligger stadig pænt og flot (det var i hele længder på ca. 45 graders tag).

Husk at få styr på, hvordan du afslutter ved tagfod - det kan være svært at få pænt optisk, hvis man ikke tænker sig om på forkant, fordi taget bliver "tykkere". 


Mvh.

Jan R.
Annonce
jeg mener at du sagtens kan lægge et ståltag på hvis du ligger et undertag først. hvis du vælger feks. plannja så får du et godt tag til rimelige penge, med undertag kan du måske gøre det for 80 kr. m2 hvorimod eternit er noget dyrere, ca. 150 kr m2. jeg har 15 år gamle eternitplader på huset og de er færdige.

Morten    

"when your born, you get a ticket to the freakshow. When your born in america you get a front row seat"

Har i marts lagt et stålprofiltag fra Profilmetal ovenpå mit gamle eternitag
Ingen problemer med kondens eller andet.
Nemt at lægge, er lavet så pladerne ligner tagsten, kostede så vidt jeg husker ca 30000 for 150m2

Søren
Nu stjæler jeg tråden lidt men kunne godt tænke at vide hvad man gør når man montere ståltag ved de gennemføringer der er i taget fra udsugning, skorsten osv. deles pladen i to eller er der en anden smart løsning. grunden til jeg spørger er fordi pladerne jo kan bestilles i fuld længde. og hvad gør man hvis man ønsker en gennemføring igennem taget efter det er lagt? kan man selv klippe i pladerne??

Morten    

"when your born, you get a ticket to the freakshow. When your born in america you get a front row seat"

Skrevet af nokke den 12-01-2009 20:54
kan jeg få nye plader som passer til de gamle lægter og mål? ikke fordi det er noget problem at lægte om <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>

tak for de gode råd, værd at tage med <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif" align=absMiddle border=0>


Måske...

Kommer an på hvilken dimension og stand dine lægter er i.
Og hvilken lægteafstand der er brugt, men der er en mulighed for det ja.
Skrevet af msms den 13-01-2009 21:51
Nu stjæler jeg tråden lidt men kunne godt tænke at vide hvad man gør når man montere ståltag ved de gennemføringer der er i taget fra udsugning, skorsten osv. deles pladen i to eller er der en anden smart løsning. grunden til jeg spørger er fordi pladerne jo kan bestilles i fuld længde. og hvad gør man hvis man ønsker en gennemføring igennem taget efter det er lagt? kan man selv klippe i pladerne??


Ved man det når man bestiller pladerne, så bestiller man dem med overlæg hvor gennemføringerne er.

Laves det efter pladerne er lagt, er det kun en ting at gøre, nemlig at lave inddækning med wakaflex som klæbes til pladerne , og fuges langs overkanten af wakaflexen.

Og ja, det holder.. wakaflex har bitylbånd på bagsiden, så når det først er klæbet fast til en stålplade, så er det uden fortrydelsesret, det klæber sindsygt godt fast.

Hvad undertaget angår er det dog ikke så nemt, der skal montere en monafol gennemføring eller afvandringrende over gennemføringen for at forhinde vandet i at rende ind, og det er så næsten umuligt at lave udvendigt fra, uden at pille pladen af, eller lave et rimeligt stort hul i pladen.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis