Svedehytte/Dampbad

Hej allesammen.
Jeg bor i et bofællesskab med omkring tyve huse, og vi er i gang med at udarbejde nogle planer om at bygge en permanent udendørs svedehytte (indiansk dampbad af en slags). Vi har en masse gode planer til konstruktionen af selve bygningen, men mangler noget viden omkring ovnen. Vi vil meget gerne bruge det indianske princip med glohede sten og vand på disse, men vil også gerne finde en mere effektiv måde at varme stenene på end et kæmpe bål. Måske noget gas eller lignende?
Er der nogen der har et eller flere gode forslag?
Tusind tak!
Federik
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Har ikke lavet nogen permanent hytte, men en del midlertidige på et par RUS-ture på studiet.

De gange har vi lavet et skelet af hvad vi kunne finde - et par have stole eller lign. Så har vi dækket det med en engangspressing og så dyner ovenpå. For at få en effektiv hytte skal den ikke være for høj, fordi varmen som bekendt stiger til vejrs. For at holde på varmen er det også vigtigt med noget damptæt som pressenningen og så selvfølgelig noget isolering. Hvis man skal gøre det hele permanent er det nok vigtigt at huske alle tre ting når I overvejer konstruktionen.

Til opvarmning brugte vi bål og sten som vi flyttede med en skovl. Måske kan man bruge gas, men det må ikke ske inde i hytten. Lukkede rum og forbrænding er ikke nogen sund kombination.

Held og lykke med det, Silas

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis