Oliefyr - test af cirkulationspumpe

Jeg har et ældre oliefyr fra midt firserne som volder problemer – kan simpelt ikke få varme nok i huset. Problemet er taget til over de sidste 2 vintre og pt. er den helt gal!

Ekspansionsbeholderen er skiftet for ca. 4 år siden

Systemet er luftet ud (både radiatorer og ved fyret)

Ventilerne på alle radiatorerne er ” masseret”  

Der er vand på systemet

Cirkulationspumpen kørere på max ydelse

Shunten står på max ydelse

Trykket er nogenlunde stabilt

Systemet får tilført vand 1 -2 gange pr. år

Har haft 2 forskellige autoriseret oliefyrsspecialister ude og kigge på "dyret" – og de har ikke været i stand til at komme med den samme endsige endelige diagnose – bortset fra at det kommer til at koste kassen. Og da fyret skal skiftes inden for et halvt års til er det ikke lige det jeg har lyst til at kaste guld efter.



Spørgsmål:


1)       Kan det tænkes at cirkulationspumpen er blevet ”træt” på  sine gamle dage og simpelt ikke kan presse tilstrækkelige varmt vand rundt til radiatorer og gulvvarme i badeværelse? (jeg kan høre at den kører, og kanhøre forskel om den kører på niveau 1, 2 eller 3)

2)       Kan man teste om cirkulationspumpen virker som den skal – i så fald hvordan?



Håber der findes et oliefyrsorakel

Jens


5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du burde nu ikke kunne høre at den kører, den skal larme meget lidt. Hvad er din fremløbstemp på og hvad er din retur temp på.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Nu er det ikke sådan at det lyde som en ’skærveknuser´ men hvis øret holdes hen i nærheden af pumpen kan forskellen/ændringen  i rotationshastighed på niveau 1, 2 og 3 tydeligt høres.

Pumpen er en Grundfos Type ups 25-40  180

Fremløbstemperaturen er 55-80, når fremløbstemperaturen når de 55 starter fyret op og temp øges til ca. 80 grader og falder så gradvis til 55. Der er ikke noget termometer på retur vandet – men røret med returvand føles som alm stuetemp ~ altså ikke specielt koldt eller varmt.

Selv om alle radiatorerne skrues op (og rumtemperaturen er meget lav) er det som de ”stærkeste overlever” altså får det varme vand og så er de resterende pisselunkne henholdsvis iskolde.

55 grader lyder alt for lavt i mine øre - prøv at sætte den til 65 og så trin 3 på pumpen. Så længe den "rasler" kommer der vnd igennem. Dæmp evt. radiatorene i de "sekundære" rum indtil du har styr på varmen i de "primære".

There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

Der selvfølgelig risiko for at jeg har misforstået hvordan mit fyr virker men:

Jeg har ikke nogen hane/knap med en temperatur skala for indstilling af fremløbs temp. Det jeg kan er, at skrue op/ned på shunten (som hos mig går fra 0-10, hvor 10 er max ydelse) og på den måde regulere hvor meget varme der skal produceres – og så kan jeg efterfølgende se på termometret på fremløbet hvad temperaturen er.

Brugsvands temperaturen kan jag via en knap med skala skrue op/ned for men det har jo ikke nogen indflydelse varmeproduktionen.

JCE

Hej

Dette lyder for mig som et flow problem. Jeg vil anbefale dig at køre med en max temp på 60 grader, da dette er det det mest økonomiske. 60 grader er nok til at kunne levere varme til radiatoren. Det der kan spille ind er at hvis der er sanvs i anlægget, se evt om der skulle sidde en snavs samler /filter på returledningen fra radiatorene. Hvis ikke kan det skyldes at nogle af rørene er stoppet med snavs. Det bevirker jo så det er ikke er noget flow igennem radiatorene. Det bedste man gøre er at gennem skylle anlægget med rent vand. Det skal være sådan at man lukker af for kedlen og sætter en slang på fremløb og en på retur. Så lukker man alle sine radiatorventiler. Nu fylder du så vand på (huske der skal være lukket til kedlen) Så starte du med at åben en ventil af gangen, sådan at du skyller en radiator igennem af gangen. Dvs, at når du så skal gå vidre til den næste, skal den første du startede med lukkes igen, osv osv. Dette plejer at hjælpe.

<p>Bare spørg</p>
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis