Moderne havnefront... ØV!

Det her er lidt en forlængelse af indlægget om Kalvebodløbet. I hvert fald geografisk. Når vi sejler den vej, ender vi jo gerne i Københavns Havn efter en tur igennem én af de få sluser, lystsejlere møder i Danmark.

Turen nordpå gennem vores hovedstad er virkelig kontrastrigt. På vestsiden skyder det ene prestigebyggeri efter det andet op, min egen tidligere fagforenings hovedsæde er et godt eksempel (Ingeniørforeningen). De har dog så været så menneskelige, at de har anbragt et betjent og overdækket fadølsanlæg på nogle pontoner. Men ellers er det Fisketorvet, liebhaverlejligheder med egen bådplads, kolde kontorfacader.

På østsiden derimod, lever stadig noget af den gamle havnekultur: Lidt faldefærdige bådbroer, ren klondyke med gamle skurvogne, der oser af charme. Og en tur ind forbi de gamle torpedobådshaller og ind bag dykkerskolen på Holmen må man ikke snyde sig selv for, hvis man er på de kanter, og ikke rager for højt. For ikke at glemme Christianshavn.

Det er naturligvis beundringsværdigt, at bystyret gerne vil lave en flot og fancy havnefront, men hvor er det ærgerligt, at miljøer som dem, man kender fra Olsen Banden filmene må lade livet til fordel for glas og beton.

Lad os håbe, at husbådene og de skæve skurvogne i Sydhavnen altid må bestå. De er dæleme bedre turistattraktioner end en 40 fods blærerøvsbåd foran en bunke beton.

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Det her er lidt en forlængelse af indlægget om... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
det er rigtigt nok. Men når man kører på kbh siden og får et lille glimt af vandet, så virker det som om man er heldig hvis man ser en havnerundfart.
Den havn (fra kbh) virker så menneskeforladt (bådeforladt) :(

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Ålborg lader til at have en del mere fornemmelse for det..

http://www.aalborgkommune.dk/Borgerportal/Global+services/Selvbetjening/Illustrationer+og+billedmaterialer/Illustrationer+og+billedmateriale+havnefront.htm


Arkitekter burde generelt ikke stå for noget byggeri...
Hej Mathiesen

Hvordan kan du sige det. Prøv at spørge sejlerne i Nørresundby sejlklub, de har nok en anden opfattelse af situationen. Ved det at ejerne af boligerne ved havnen er "meget trætte" af at se bådene stå på land om vinteren.

Problemet er også ved at opstå her i Rudkøbing, hvor det tidligere hotel Rudkøbing Skudehavn er solgt som ejerlejligheder ( ferieboliger ). Hotellet og sejlerne har før været fælles om parkeringspladserne på området, men nu kan vi, efter hotellet er blevet udstykket sådan set selvom hvor vi vil parkere når bare det ikke er på hotelets parkeringsplads. Det næste bliver nok at der ikke må startes motore før efter kl 12 middag.

Det der med havnemiljø er nok ved at blive en saga blot. Det bedste jeg ved er at komme til en havn hvor der er liv, både af store og små skibe. Men det kan de "gode" købere af lejligheder ved havnene IKKE lide, nej de vil ha ro. Hvorfor f..... bliver idioterne så ikke boende inde i landet.

Blot et surt opstød fra en gammel maskinmester.

Mvh Finn Gevind
Er det ikke historien om igen om Kjøvenhavnerne der flytter på landet, og efter et stykke tid laver oprør bare fordi der er lidt Gylle vitaminer i luften
Der burde være en lov der simpelt sagde, når du flytter til et nyt sted må du indordne dig efter forholdene. Jeg har selv boet et par år i Rudkøbing men havde heldigvis bådplads i den gamle fiskerihavn.
Men den er de vel også ved at ødelægge ?

V.h.  Håndværkeren
Hej Håndværker
Ja det kan man vel nok sige. Men ikke på grund af bebyggelse, nej den er simpelthen ved at falde sammen, kommunen har i de sidste mange år suget alle pengene ud af havnens kasse, så der er dårligt råd til at købe en pakke søm.
Men efter kommunesammenlægningen har den nye borgmester "kong Gether" besluttet at der skal laves en arkitektkonkurrence, der er bare ingen der må se hvad den skal indeholde. Lokalsprøjterne har ellers flere gange forsøgt at få aktindsigt, det er ikke lykkedes endnu. Brugerne af havnen er ellers meget spændt på hvad planerne bliver. Dog er vi enige om, at det bliver nok ikke noget godt for brugerne af havnen.

Mvh Finn Gevind
Annonce
Ja men, hva faen?? Hvor er alle tilhængerne af disse rædsler på havnefronterne alle mulige og umulige steder rundt omkring i landet???

Kan det tolkes således, at der ikke er tilhængere???

Med venlig hilsen
ktm

 

Uh ! det lyder da ikke godt, for allerede medens jeg boede i Rudkøbing i 80´var havnen da kun lige i en forfatning der var tålelig. Den bro jeg lå ved havde flere steder hvor det var remeligt farligt at gå, plankerne var rådnet væk.

Der er lige som en tendens til at Borgmestere skal lave noget lort, de vil alle have et minde så "folket" kan huske dem, om det så er for skidt eller kanel, betyder ikke så meget.

quote]Der er lige som en tendens til at Borgmestere skal lave noget lort, de vil alle have et minde

Her i sognet har vores enerådige, lokale "bykonge" brugt så mange penge på elendig prestige og skør personlig vendetta, så kommunen er
kommet under administration! :(
Han er heldigvis under afvikling.

Med venlig hilsen
ktm

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis