Vinyl/linoleum på gammelt skævslidt køkkengulv


Hej

Jeg har overtaget en ældre lejlighed fra 1906.

Køkkenet er ikke blevet renoveret siden ejendommen blev bygget og fyrretræsgulvbrædderne foran håndvasken er slemt hulslidte.

Af æstetiske og praktiske årsager er tanken at lægge en sort/hvid vinyl- eller linoleum gulvbelægning i skaktern med en sort frise langs rummets begrænsinger ud over det gamle køkkengulv.

Som bund for lineoleumen havde jeg tænkt mig 3 mm oliehærdede masionitplader fastgjort med papsøm.

De små krumheder på brædderne bliver selvflg. først slebet ned således at der opnås en hel glat og jævn overflade, men det næsten 10 mm dybe hul i brædderne foran håndvasken hvad kunne det være idelt at spartle/rette det op med?

Mv
Klamphuggeren


"Lad falde hvad ikke kan stå"

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Mira har nogle produkter der er velegnet til at spartle gulve op med har selv brugt det flere gange med et rigtigt godt resultat
Kig på deres hjemme side mira.dk

Tim  
 
hvis du skal rette undergulv op er der kun et produkt der er beregnet/egenet til det. navnet er ardex k 45, det fås hos gulvlæggere og i butiker som tæppeland. et fantastisk produkt, jeg har selv brugt ca. 1 ton i tidens løb. mira og alle de andre produkter har ikke den konsistens der kræves for at få et godt resultat første gang. ardex er et special produkt. venlig hilsen forhenværende gulvlægger. ps den kan også bruges på vægge, men husk altid at grunderer gulve og overflader.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
glem alt om at spartle det op , det er sjældent at det holder ordentligt på det underlag
høvl de groveste ujævnheder ned og søm en masonit på
masonitten SKAL lægges med den ru side op , søm for hver 10 cm i kanterne og 15 cm på resten af pladen
brug ikke papsøm , men alm firkantet søm 1,6/25 så får du et undergulv der er iorden
sørg så for at få fuldlimet vinylen på , vi ser alt for tit at folk får ødelagt gulvet hvis det er løst lagt pga møbler olig

MVH
gulvmontøren
Hej Bredker,

Fine tips du der kommer med, men hvorfor dyksøm og ikke papsøm?
Mener du seriøst at masioniten foran håndvasken ska være 10 mm frit i luften svævende = afstanden ned til de gamle fyrretræsgulvbrædder?l Næppe!

Som Lasse B skriver - ku' Ardex k 45 ikke være et godt materiale at spartle lunken op med?

Efter en grundig planslibning af fyrretræsgulvbrædderne ku' det ikke være en ide at fuldlime masioniten på  - incl. behørig sømning.

Mvh
klamphuggeren

"Lad falde hvad ikke kan stå"

hvis gulvet er så skævt bliver du selvfølgelig ned til at spartle det op , problemet med spartel på planker , er at det nemt kommer til at knække , med det resultat et gulvet kan komme til at bule og knaser når du går på det
og jo , hvis du fuldlimer masonitten på er det selvfølgelig langt det bedste
papsøm har alt for stort et hoved , og vil nemt krybe et par mm op med tiden , og bare den mindste stumt de kommer op kan ses i vinyl , det samme gælder hvis masonitten ikke er 100% i samlingen , det kan løses med at slibe samlingerne , men det er ikke så tit det problem kommer i masonit , det er mere hvis du bruger spånplader
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
Da vi købte vores lejlighed, lå der også et grimt fyrretræsgulv i køkkenet, Der bankede vi også masonit-plader på, inklusive omkring 1 million søm, som skulle holde de plader. Det var meget fint de to første år, men nu KNIRKER OG KNAGER det hver gang man tager et skridt, møg irriterende. Og så skal man jo have det linolium'et af for at se hvad det er der er galt. Bare lige for at fortælle at jeg aldrig vælger sådan en løsning igen. :O)
det er ikke linoliumen eller masonitten der som regel knirker men det er afstanden på strøerne i undergulvet der arbejder, inden man foretager sig noget på et gammelt gulv kan man med held inviterer svigermor på 150 til 200 kg til at hoppe på hele gulvet, så har man lynhurtigt fundet ud af at gulvet kan holde til de 300 kg pr kvm det skal, angående ardex k 45, så er det lavet med en slags plast der gør at det er fleksibelt. og det er det eneste produkt der kan gøre det, de andre producenter har prøvet at kopierer det i over 30 år.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også