Gulvvarme på badeværelse!

Hej.
Jeg håber, at der er nogen som kan hjælpe mig! jeg skal i gang med at lave nyt badværelse i det nye år. Derfor skal jeg have lavet min varmekilde på badeværelset om til gulvarme.

Jeg har en varmeveksler som laver fjernvarme om til varme i rediatorene (Dvs et lukket system). På badeværelset står der en rediator som jeg gerne vil have lavet om til en håndklædetørre.

Spørgsmål:
- Kan jeg koble gulvvarmet direkte sammen med de de rør som rediatoren er koblet til
- Hvilken ventil vil i sætte på sådan et anlæg.
- Hvor meget isolering skal der til under pex-rørene for at det giver en god isolering
- Hvor meget beton ligger i oven på pex-rørene.

Der skal nævnes. at jeg har et hus med "krybekælder", men det er ikke muligt at komme derned (ca. 30-50 cm dyb) Badeværelset er jo støbt i beton hele vejen.
M.V.H
Torben

<p>&#160;</p>
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
sp 1 : ja, det vil jeg tro
sp 2 : jeg ville sætte en fjvr ventil fra danfoss på (en alm. retur-ventil) den må gerne styre en lille kreds på op til ca 10 m2
sp 3 : spørg en murer
sp 4 : spørg en murer
Af med beton og min 200mm isoliring i . derefter et rionet løftet lidt fra isoleringen  (nogle afstandsklodser  af en slags  på  ca  20mm)  derpå  trækker du gulvslangerne på den måde at det bliver "kold i varm" det kan gøres ved at starte i den ene side og køre "rundt" ind mod midten af rummet med dobbelt afstand imellem rørene , når du så når ind til midten køre du ud igen imellem de andre rør ( ligner en snegj) på denne måde får du dem lagt kold i varm.
Den ventil du skal bruge hedder en returventil (fjvr) og en 3/8 dele er stor nok
fremløbet kobles direkte på din centralvarme og returen på retur med ventilen imellem.
For at det køre optimalt bør det opvarmede gulvareal ikke være meget over 6m2 .
Hvis det er det bør der en shunt på efter min mening.
Du kan undlade gulvvarme under skabsmøbler og badekar.
Beton tykkelsen skal være ca 10 cm

Jeg har koblet gulvvarme til et eksisterende radiatorudtag. Det trækker en udestue på små 30 m2.
Jeg blev anbefalet at koble det via en minishunt, som vist på vedhæftede skilderi. Denne minishunt indholder cirkulationspumpe og termostat og sørger for en ensartet temperatur på hele gulvet.
Det virker fint efter hensigten.
Yderligere lod jeg radiatorventilen blive siddende for at lukke for vandtilførslen omgående, når solen overtager opvarmningen via de store vinduer. Om det er klogt eller dumt, ved jeg ikke.

Jeg har dog også et par badeværelse uden denne minishunt. Der sidder på gammeldags vis en sløjfe op af gulvene, med en alm. radiatortermostat på. Det virker enten eller og er ikke så lækkert som det med minishunten.

Som også vist på vedhæftede skilderi, har jeg bygget en kasse til at skjule shunten m.m.
Jeg ser ikke noget problem i at forbinde en håndklædetørrer parallelt men ikke ind over shunten, idet tørreren jo gerne skal virke altid.

Det er nok langt værre med gulv og isolering. Den står på ophugnig af af den gamle beton, men du er jo åbenbart en flittig mand, så det er bare med at klø på!

Men ellers vil det nok være en ide at søge her på forum mht. støbning og opbygning af nyt gulv. Jeg vil gætte på, at der kommer 200 hints!
 

Med venlig hilsen
ktm

 

Hej
Tak for de mange svar, det er meget brugbart de svar I kommer med der. Ville i lægge gulvvarme i en bruserum, eller ville i undlade pga. kalkansamlinger på gulvet.

Mit gulv bliver ikke mere end 6 til 8 m2, det behøver der vel ikke komme en cirkulationspumpe på? Der er jo et på selv anlæget.

Ktm har du både forstand på biler og fjernvarme
M.V.H
Torben

<p>&#160;</p>
Jeg har restauret et gammelt hus på ialt 300 m2 + 200 m2 garage m.m., så lidt er der opsamlet af erfaringer!! <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>
Jeg har dog ikke fjernvarme, men det ændrer ikke på de grundlæggende sager.

Jeg har i særlig grad interesseret mig for at have gulvvarme under bruserpladsen bl.a. for at få udtørret gulvet så meget som muligt aht nedsivende fugt, selv om der er vådrumssikret efter alle kunstens regler.
Det er da også rart at gulvet tørrer hurtigt, og der er ingen, der forbyder dig at svabre gulvet rimeligt af for vand, hvis kalken piner dig.
Jeg gider ikke tørre gulv, men fruen er meget ivrig.

Med venlig hilsen
ktm

 

Annonce
Hej.
Hi, du er er altid god for et godt svar... Jeg må se at få lagt noget gulvvarme i bruseren også. Med alt det jeg skal lave , er der simpelt hen ikke tid til at tørre op.

Jeg har brugt næsten et år på at bygge en udestue + at male den. Nu mangler jeg sådan set kun badeværelset + det løse. Så er der jo lige det at Hun mener, at vi snart skal have malet om igen og igen!! Det stopper vel aldrig??
M.V.H
Torben

<p>&#160;</p>
A never ending story!! :)

Der er dog gået 12 år siden jeg blev færdig med køkkenet, men nu skal det så åbenbart lakeres om! :(

Med venlig hilsen
ktm

 

Du får vel lige lov til at holde juleferie?
Torben

<p>&#160;</p>
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også