Er indvendig vandskuring en videnskab

Hej, jeg har skøjtet rundt på diverse hjemmesider for at finde noget om emnet, men synes det ender i snak om Skalflex, og andre fancy produkter, kan man ikke bruge ganske almindeligt kalkmørtel som bruges til opmuring og pudsning, eller MAXIT universalmørtel.
Jeg skal i gang med en hall og nedgang til kælder, som er muret i gule glatte sten, fugerne er 12 mm. brede og er skrabet ud til ca. 10 mm. dybde. Der er ca. 50 kvadratmeter som skal behandles.
Jeg har forestillet mig følgende fremgangsmåde.
Afvaskning med grundrens oppe fra og ned, herefter befugtning med rent vand. Herefter har jeg tænkt mig, at arbejde ope fra og ned og trække mørtel på med et stålpudsebræt og når mørtlen er tørret en smule op, efterbehandle med et filtsebrædt, indtil der sidder et tyndt slør af puds tilbage på murstenene.
Duer fremgangsmåden, hvad er betegnelsen for mørtlen når jeg skal bestille den, hvad skal blandingsforholdet være mellem cement og mørtel, er det nødvendigt at komprimere fugerne med fugeske el. lign?

På forhånd tak for svar
Hilsen Asp
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hey

Jeg tror lignende spørgsmål har været oppe en del gange her på siden, men du har sikkert ledt i søgefunktionen...

Prøv evt at se her :
www.huskdethele.dk/docs/videoklip/filmside.asp?fb=xdsl&fil=xdsl

Jeg ville nok starte nede fra og op. Det er nemmere at trække pudset på, på den måde.
Mht blandingsforhold osv er jeg dig svar skyldig. Da jeg pudsede min kælder op / vandskurede den, så købte jeg færdigblandede poser, hvor der bare skulle tilsættes vand. De er i ethvert byggemarked. Det er sikkert lidt dyrere, men næsten idiotsikkert <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>

Jeg brugte et filtsebræt med en tyk svamp på. Det gjorde det nemmere at jævne ud osv.
Hvis du ikke har prøvet det før, så går der lige lidt tid med at få "tawet" på det (som vi sagde da jeg også boede i skive). Men når du får styr på hvor fugtig cementen skal være før du kan filtse det osv så skal det nok gå.

Du tager et mindre stykke af gangen og pudser op for at kunne styrer tørretiden mht filtsningen osv. Men tag hele væggen den samme dag. Ellers er der risiko for at man kan se hvor du har holdt en dags pause eller mere.

mvh jan
Hej Jan
Det drejer sig om en åben trappe, hvor der omkring fem meter fra gulv til loft, derfor vil jeg starte oppe, for ikke at svine det færdige arbejde til.
Såprgsmålet går mere på om man kan klare det hele i en arbejdsgang, eller det hele skal fuges først. Og af økonomiske hensyn vil jeg gerne bruge almindelig mørtel, hvis det det er muligt på de glatte sten.
Håber en fagmand kan give mig nogle gode råd. Vægene skal males når de er tørret ind.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

Jeg ville fuge først - for ikke at risikere revner, når det tørrer op. Samtidig tror jeg ikke, du kan trykke fugen tilstrækkeligt ind, hvis du påfører den med glittebrædt. Og konsistensen på vandskuringsmørtel er noget tyndere end fugemørtel.
MEN prøv da på et lille område - hvis det lykkes, sparer du en ekstra arbejdsgang.

Husk ikke at undervurdere stenenes sugeevne - så sørge for at vande godt.

Har for nylig set en murer trække maxit (hvid) på en facadevæg (han brugte en spandske) - det gik stærkt og samtidig slipper man for at male efterfølgende. Det ser super ud! (at klyderne, der havde lavet forarbejdet for ham, IKKE havde renset af, sandblæst stenene eller fræset alle de løse fuger ud, er jo så en helt anden sag....).

 


Mvh.

Jan R.
Tak for svaret Jan
Jeg traf en erfaren murersvend i aftes, han foreslog at jeg køber strandmørtel i sække fra XL-byg. Han mente jeg kunne undgå at vaske ned og befugte, blot jeg sørger for at mørtlen er tilstrækkelig våd og der er støvet godt af inden arbejdet påbegyndes. Han sagde at jeg skulle blande i forholdet 1 : 8, og så skulle jeg selvfølgelig være vaks med filtsebrædtet for det vil tørre hurtigt. Det er sikkert bedst jeg øver mig på en væg i kælderen inden, jeg begynder på de store mere synlige flader :-)

Hilsen Asp
læste din tråd og er enig med mureren, men i din beskrivelse står der at du vil påføre med et stålbræt og derefter filtse! du skal skrabe det overskydene mørtel af med kanten af stålbrættet først.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også