BRF Kreditkonto i huset

Hej LDS

Vi har tegnet en boligkredit med pant i huset ved BRF.

Vi har allerede et pantebrev med vores banklån i huset.

Spørgsmålet er om vi skal indfri banklånet og dermed det første pantebrev.

-Kan man have flere pantebreve i samme hus ?

-og ved du om BRF sætter som forudsætning at vi indfrier banklånet.

Der er tilsyneladende ingen procedurer igang omkring vores banklån..

Hilsen

En boligkredit.
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du kan sagtens have flere pantbreve i huset. Og for den sags skyld banklån..
Husk bare, at du selv skal betale afdragene.
Ang. indfrielse - det kommer da helt an på, hvilken betingelser du har på de forskellige lån.

Sniffer  
Jeg har en sag/bestilling kørende hos BRF. De sørger for at flytte evt. eksisterende ejerpantebreve, hvis de skal indgå i jeres aftale. Men bemærk at BRF har nogle krav omkring hvor stor en andel ANDRE lån i huset må være. Hvis du har et realkreditlån hos nogle andre, skal det helst ikke overskride 80% af BRF's vurdering. Overskrider det, vil renten blive højere.

Nå ja, og så er det jo smart, at BRFs kreditter formidles af EDC, der baserer lånet på en salgsvurdering (lettere optimistisk) i stedet for de traditionelle lånevurderinger (=forsigtige).

Mvh. AllanE

Ved du/i hvor lang tid BRF har om at få evt. låneindfrielse gennemført.

Vi har allerede fået kreditten - uden at banklånet er indfriet.

/JH

Ved det ikke. De har været over 2 måneder om bare at oprette vores sag! Men det kan være at tiden fra kreditten er oprettet til de indfrier afhænger af tinglysningskontoret og deres sagsbehandlingstid. Jeg ved ikke hvor lang tid der typisk går.

Men er du usikker på om det er aftalt at lånet overhovedet skal indfries?

Mvh. AllanE
Ja vi er ikke sikre. En hurtig udregning af vores realkredit + huslån minus EDC vurderingen, giver at den bevilligede kredit er ca. indenfor 80% - og pengene står der til fri afbenyttelse. - Skulle de ikke være låste så der er midler til at indfrie ellers?

 - Hvis vi kan undgå at indfrie vores bank (huslån) så kunne vi med fordel indfrie bilen i stedet og på den måde hurtigere afdrage vores samlede gæld - forskellige rentesatser og øgede afdrag på restlån i stedet.

Annonce
Du kan godt belåne mere end 80% hos BRF, men renten stiger hvis I ryger over 80. Så det kan du nok ikke bruge som sikker indikation.

Mon ikke du skal ringe til deres kundeservice for at være sikker (de har åbent til kl. 21). Ellers lyder det da meget fornuftigt at indfri de dyrere lån først.

Mvh. AllanE
Hvis du laver det "nummer" - med at financere "kortvarige" forbrugsgoder med "langfristet gæld", er det som at pisse i bukserne - om 6 år er bilen væk, og du har stadig 24 år tilbage af et 20 årigt lån+10 års afdragsfrihed. Det kunne betale sig da jeg var ung, og inflationen omkring de 10-12%, men nu kommer "smerten" ubeskåret med de 2% inflation vi har.

There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

Klart, det kræver at man har selvdisciplin og kan styre det (=betaler af på kreditten i stedet). Men hvis man kan det, så er det da en fremragende ide.

Mvh. AllanE
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis