plankeværk fra skel

Hej
Vi er påbudt at sætte levende hegn i skel, men ønsker at sætte plankeværk. Hvor langt fra skel skal plankeværket sættes for at være lovligt? Står det nogen steder?
Trine


<p>Trine</p>
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad med bare at lave plankeværk og så sætte efeu på det ? Eller er det fordi du/i ikke gider at se på alt det grønne stads der kommer frem fra alle mulige steder når det bliver forår ?

Normalt vil evt. servituter på din grund være blevet oplyst på salgstidspunktet, så det burde stå heri. alternativt, kan du prøve at finde din grund på www.ois.dk eller du kan spørge på teknisk forvaltning i din kommune.
Det er fornuftigt nok at kontrollere som Twist skriver, men almindeligvis vil du have ret til at sætte plankeværk, gyngestativer og hvad de lyster, hvor på din grund du ønsker. Hvis du ikke overskrider 180 cm i højden (alm hegnhøjde) vil du, hvis ikke der er særlige servitutter, kunne sætte dit plankeværk helt ud til det levende hegn. Altså i realiteten så tæt, at det kun er modstående side af hækken, der skal plejes.

Twist' forslag med "et grønt hegn" er pratisk og økonomisk set meget fornuftigt, men afhængig af hvem/hvad du er oppe mod i sagen får du måske ikke lov at placere plankeværket i skel hvis servitutten siger levende hegn. Men måske du kan slippe afsted med at hegnet står 5 cm inde på din grund og efeuen er plantet i skel.
Jeg mener du skal noget med noget med 1 meter ind på grunden, men ellers ringer du bare til teknisk afdeling på kommunen og spør
Hos os må en plankeværk ikke komme nærmere 50 cm fra skel mod vej. Til gengæld kan det være højere, fordi det er 50 cm væk fra skel, lægge 50 cm oven i 180 cm = 230 cm højt plankeværk (dog max. 250 cm). Men det skal jo ikke ligne et fort/rockerborg.
Jeg er ikke sikker på at en plankeværk dækket af efu o.l. er god nok. Se i lokalplanen, der står det sort på hvidt.
Er det mod naboen eller vej? Der er forskel.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis